Ciclisme

Arxiven l'Operació Port per manca de suport legal en matèria de dopatge esportiu

Just el dia que la Unió Ciclista Internacional (UCI) presentava un ambiciós programa contra el dopatge en el circuit professional, un jutge espanyol arxivava la controvertida Operació Port. El cas, que va sacsejar els fonaments del ciclisme a Espanya, s'ha tancat finalment amb una absolució per als vuit imputats. Segons el magistrat, no van posar en perill la vida dels corredors. Els implicats també s'han beneficiat de la manca de legislació, ja que la llei antidopatge es va aprovar posteriorment a l'inici del procés d'instrucció.

Actualitzat

Els doctors Eufemiano Fuentes i José Luis Merino Batres, els tècnics Manolo Saiz i Ignacio Labarta, i els quatre imputats més en l'Operació Port han quedat absolts dels càrrecs penals que se'ls imputaven. Això ha estat possible perquè en el moment de les detencions i la imputació dels càrrecs encara no s'havia aprovat la llei antidopatge.

El magistrat del cas, Antonio Serrano, no creu que els acusats posessin en perill la vida dels corredors i estima que no hi ha prou proves per imputar-los delictes contra la salut pública. No obstant, el jutge ha deixat oberta la causa perquè, com a mínim, se'ls puguin exigir diferents responsabilitats civils i se'ls pugui sancionar esportivament.

Cal recordar que el cas va portar de nou l'ombra del dopatge i la corrupció esportiva al ciclisme professional. Casos com el de Landis, al Tour, van acabar de convertir la temporada de l'any passat en un viacrucis per a molts corredors. A conseqüència de l'operació, els equips del Liberty i el Comunitat Valenciana van desaparèixer i 54 ciclistes van ser suspesos. Molts d'aquests, com, per exemple, Jan Ulrich, han precipitat la seva retirada. L'anunci del sobreseïment del cas es farà oficial dilluns que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut