Arturo Vidal s'està consolidant com el dotzè jugador de Valverde
Barça

Arturo Vidal supera Coutinho en la lluita per ser el dotzè jugador de Valverde

La fortalesa i l'embranzida del migcampista xilè ha guanyat la partida a la visió de joc d'un Coutinho que no passa pel seu millor moment

Jordi SunyerActualitzat

Arturo Vidal i Philippe Coutinho són dos dels jugadors comodí per a Ernesto Valverde. Dos estils molt diferents, sobre el terreny de joc. Cada cop queda més clar, però, que el tècnic es decanta pel xilè. La fortalesa i l'embranzida han guanyat la partida a la visió de joc d'un Coutinho que no passa pel seu millor moment.

La cobertura defensiva, el salt a la pressió, el recorregut... i l'agressivitat. Arturo Vidal es defineix per aquestes característiques, allunyades d'una determinada filosofia de joc associatiu. En els últims partits, però, Valverde hi compta més que mai. El xilè ha jugat sencers els dos últims duels de Lliga, i ha estat titular en tots els de la segona volta, menys dos. Vidal ha tingut menys protagonisme a la Champions i a la Copa, en què el Txingurri s'ha decantat més per Arthur... quan no ha estat lesionat.

A Sevilla, el tècnic blaugrana els va alinear a tots dos al costat de Busquets i Rakitic, fet inèdit; fins diumenge, si jugaven els dos Arturs, era perquè descansaven o el vallesà o el croat. Una decisió que va suposar el retorn a la banqueta de Coutinho després de dues titularitats. La competència entre el brasiler i Dembélé s'havia de sostenir, com la dels Arturs, en termes de característiques i rendiment. Però, des de començament d'any, Coutinho ha estat titular, bàsicament, quan Dembélé ha estat lesionat. El 2019, Coutinho ha marcat quatre gols i ha servit una assistència. Dembélé, havent jugat cinc hores menys, acredita tres gols i quatre assistències.

En resum, com a dotzè home del Barça, Vidal està sent el més fiable. En el particular context blaugrana, és un fet que obre la reflexió.

Anar al contingut