Ciclisme

Artà ret homenatge a Enric Mas

El ciclista ha quedat segon a La Vuelta 2018, darrere de Simon Yates

Actualitzat

El municipi mallorquí d'Artà, d'uns 7.000 habitants, s'ha rendit aquest dilluns a Enric Mas, subcampió de La Vuelta 2018, i ha organitzat una festa en el seu honor.

"M'han de disculpar, estic una mica nerviós i si faig alguna errada és per això", va dir un emocionat Mas des del balcó de l'Ajuntament d'Artà a centenars d'"artenencs" que han omplert la plaça de la localitat.

"És la primera vegada que pujo aquí –va continuar- i espero que no sigui la darrera. És impressionant veure-ho tot des d'aquí i m'agradaria donar les gràcies un a un a tots els que esteu aquí i a aquells que no heu pogut venir per feina o altre motiu. Gràcies per tot", va afegir l'esportista mallorquí, que als seus 23 anys està considerat la gran futura estrella del ciclisme espanyol.

Mas, que va rebre diferents obsequis, va arribar a la seu de l'ajuntament caminant i acompanyat de "xeremiers", músics que toquen instruments típics de Balears, familiars, amics, i va ser rebut per les autoritzats encapçalades per l'alcalde de la localitat, Manuel Galán.

El ciclista mallorquí va ser felicitat de manera efusiva pels seus paisans, que li van donar la mà, li van fer una passadís i es van fotografiar amb ell abans de que fos rebut per les autoritats.

Tots els discursos previs a la intervenció de Mas van coincidir en destacar la gran gesta de Mas a la Vuelta, on va pujar al podi 70 anys després que ho fes un altre corredor balear, Bernat Capó al 1948.

Artà va vibrar amb l'èxit del ciclisme de l'equip Quick Step, que es va sumar al que en el seu moment va conquerir un altre 'artenenc', Miquel Alzamora, antic entrenador de Mas, campió del món en la modalitat en pista de madison (50 quilòmetres) al 1997 juntament al també mallorquí Joan Llaneras.

 

ARXIVAT A:
La Vuelta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut