Arriba el fora de joc semiautomàtic
Futbol

Arriba el fora de joc semiautomàtic: serà la fi dels liniers?

La UEFA implantarà, a partir d'aquesta temporada, el fora de joc semiautomàtic a la Champions League: com funcionarà?

A les portes de la quarta temporada des de la implantació del VAR, la FIFA i la UEFA han decidit anar un pas més enllà i incloure, a partir d'aquesta temporada, el sistema de tecnologia semiautomatitzada capaç de detectar el fora de joc.

L'anomenat SAOT, una eina molt precisa que estalviarà temps d'espera i ajudarà a guanyar precisió en la presa de decisions, s'estrenarà en el partit entre el Reial Madrid i l'Eintracht de Frankfurt corresponent a la Supercopa d'Europa.

 

 

Com funcionarà?

El nou sistema constarà de dotze càmeres especialitzades que captaran qualsevol moviment de la pilota i tindran la capacitat de rastrejar fins a 29 punts corporals per jugador. Totes aquestes dades s'analitzaran 50 vegades per segon i, en uns 25 segons, es prendrà la decisió.

Aquesta tecnologia va provar-se durant tots els partits de la temporada passada de la Champions League, durant les eliminatòries de la Champions femenina i durant la fase final de l'Eurocopa femenina, entre altres partits, i la FIFA ja va confirmar al juliol que també s'utilitzarà al Mundial de Qatar.

El cap d'arbitratge de la UEFA, Roberto Rossetti, ha explicat que aquesta mesura ajudarà a "millorar la fluïdesa del joc i la consistència de les decisions" per part dels àrbitres. A més, ha afegit que "el sistema està a punt per utilitzar-lo en partits oficials i per ser aplicat en tots els camps de la Champions League".

Anar al contingut