Els germans Gasol, Marc i Pau, les claus del joc interior d'Espanya (EFE)
Els germans Gasol, Marc i Pau, les claus del joc interior d'Espanya (EFE)
Bàsquet

Arrenca l'Eurobasket amb Espanya, vigent campiona, entre les grans aspirants al triomf final

Espanya, capitanejada una vegada més per Pau Gasol, buscarà revalidar el títol en un Eurobasket marcat per les absències de molts jugadors de primer nivell

Actualitzat

Aquest dijous ha començat l'Eurobasket de Finlàndia, Israel, Romania i Turquia, que durarà fins el 17 de setembre. Quatre seus per un torneig a prior igualat on Espanya, una de les favorites, defensa el títol que va conquerir fa 2 anys. I on Joan Carles Navarro i Pau Gasol, els últims de la Generació d'Or presents a la selecció que entrena Sergio Scariolo, podrien posar fi a la seva trajectòria internacional. A més d'ells dos, hi ha altres 4 catalans a l'equip: Marc Gasol, Ricky Rubio, Guillem Vives i Pierre Oriola.

La competició ha estat marcada per les absències de jugadors importants. Per començar, la del base Sergio Llull, que estarà 7 mesos de baixa després de trencar-se els lligaments del genoll dret durant la fase de preparació. Scariolo tampoc podrà comptar amb altres fixos com Rudy Fernández, Felipe Reyes, Serge Ibaka o Nikola Mirotic, que per diversos motius van renunciar a la competició.

Espanya no és l'únic equip amb absències importants. Sèrbia, molt castigada, no comptarà amb Milos Teodosic, Nemanja Bjelica, Nikola Jokic, Nemanja Nedovic, Miroslav Raduljica i Nicola Kalinic. Grècia s'ha quedat sense Giannis Antetokoumpo, França sense Tony Parker, Nico Batum i Rudy Gobert, Itàlia sense Danilo Gallinari, Alessandro Gentile i Andrea Bargnani, Croàcia sense Mario Hezonja i Ante Tomic, i Polònia sense Marcin Gortat. Aquestes són algunes de les baixes més destacades d'una llarga llista.

Potser els més joves, les estrelles del demà, aprofitaran aquestes absències per fer-se seu l'Eurobasket. Dos grans noms destaquen per sobre de la resta, el base eslovè del Reial Madrid Luka Doncic, i el jugador total del New York Knicks Kristaps Porzingis, que defensarà els colors de Letònia. Sense oblidar l'espanyol Juancho Hernangómez o el txec Tomas Satoransky.

Segons els plans de la FIBA, a partir d'aquest els Eurobasket tindran una periodicitat de 4 anys i no de 2 com fins ara. L'adopció de les finestres durant la temporada per partit de seleccions permetrà disputar fases de classificació pels Mundials, el que farà innecessari disputar un campionat europeu per concedir les places en joc.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut