El FC Barcelona va guanyar el primer torneig oficial del curs, la Supercopa (EFE).
El FC Barcelona va guanyar el primer torneig oficial del curs, la Supercopa (EFE).
Bàsquet

Arrenca la Lliga Endesa amb el Barça com un dels favorits, la Penya disposada a patir i l'ICL Manresa lluitant per no baixar

Aquest cap de setmana comença una temporada amb objectius diversos per als tres equips catalans de la màxima categoria del bàsquet espanyol

Daniel AlentoActualitzat

Aquest cap de setmana arrenca una nova edició de la Lliga Endesa de Bàsquet. El FC Barcelona, després d'una temporada en blanc, ha incorporat set jugadors. En la pretemporada el que ha tingut més impacte dels nouvinguts ha estat el català Pau Ribas, clau en la victòria en la Supercopa Endesa.

Les altres cares noves son el base Carlos Arroyo, l'aler Stratos Perperoglou, l'aler pivot Aleksander Vezenkov i els pivots Shane Lawal, Samardo Samuels i Moussa Diagne, aquest últim amb fitxa del segon equip. Jugadors que aportaran la seva habilitat i un punt físic extra per acabar amb la hegemonia del Reial Madrid a l'últim curs.

Els blaugrana obriran la Lliga Regular aquest diumenge a la tarda, a casa, davant el CAI Saragossa (19:30). Els de Xavi Pascual són un dels dos grans favorits a guanyar la Lliga. L'altra és l'actual campió, el Reial Madrid. I són pocs els conjunts que poden donar la sorpresa i trencar aquest pronòstic, potser només l'Unicaja i el València Basket.

Paul, el canoner de la Penya

El FIATC Joventut començarà la seva participació aquest dissabte al vespre (20:45) a la pista de l'Iberostar Tenerife. El conjunt que entrena Salva Maldonado ha tingut baixes importants com les de Clevin Hannah, Sitapha Savané, Tariq Kirksay, Àlex Barrera i Àlex Suárez. El tècnic ja ha dit que l'equip patirà més que la temporada passada.

Dels nouvinguts, el pivot Ousmane Drame l l'escorta Brandon Paul hauran de ser importants des del primer dia. Drame arriba tot just llicenciat de la modesta universitat nord-americana de Quinnipiac. Per Paul, que en les seves temporades NCAA a Illinois semblava tenir un futur brillant, la seva estada a Badalona ha de ser el trampolí que impulsi la seva carrera professional. Amb molts punts, i si potser amb victòries per als verd-i-negres.

Any de patiment a Manresa

El primer partit de l'ICL Manresa serà dissabte, a les 19:30, a la pista d'un rival en la lluita per evitar el descens, el Montakit Fuenlabrada. Una lluita que enguany es viurà amb més intensitat per l'ascens ja assegurat de l'Ourense per la temporada 2016-17. El club del Bages viurà aquest curs una renovació total.

Els manresans han canviat de president, Jaume Arnau, d'entrenador, Ibon Navarro, i només han conservat dos jugadors respecte la plantilla de la temporada passada, Àlex Hernández i Marius Grigonis. El seu ajustat pressupost els ha impedit fitxar grans noms, així que el treball col·lectiu, l'esforç i la fe en les seves possibilitats seran les seves armes.

A Andorra volen play-offs

El MoraBanc Andorra, per la seva banda, iniciarà la Lliga 2015-16 diumenge a la tarda (19:00) rebent un rival dur, el Dominion Bilbao Basket. Els andorrans, després de fitxar dos bons pivots com Giorgi Shermadini i Shawn Jones, i reforçar la posició d'aler pivot amb Daniel Clark, aspiren a entrar a play-offs.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut