Els quatre candidats a presidir el Futbol Club Barcelona. (Foto: EFE)
Els quatre candidats a presidir el Futbol Club Barcelona. (Foto: EFE)
Barça

Arrenca la jornada electoral al Camp Nou set anys després de les últimes eleccions

El Camp Nou viu una nova jornada electoral. Set anys després de les últimes eleccions, les que van portar a la presidència del Barça Joan Laporta, el barcelonisme torna a anar a les urnes. Més de 118.000 socis estan cridats a votar a l'estadi en una jornada electoral que ha començat a les nou del matí i s'acabarà dotze hores més tard, a les nou del vespre. Per promoure la participació del soci, el club ha preparat, a més, tot un seguit d'activitats. TV3, el 3/24 i Catalunya Ràdio faran un exhaustiu seguiment d'aquesta jornada.

Actualitzat
El Camp Nou ja és obert i amb les urnes llestes perquè els 118.665 socis del Futbol Club Barcelona amb dret a vot escullin nou president. La votació ha arrencat a les nou del matí i es tancarà les a nou del vespre. Per votar és imprescindible presentar el DNI o, si no, del carnet de conduir o el passaport.

Les 120 meses electorals estan repartides en tres espais i estan ordenades alfabèticament. Al gol sud s'ubiquen les del número 1 al 41, que van de la lletra A a l'F. A la tribuna lateral del Camp Nou hi han de votar els socis que els hagi tocat de la mesa 42 a la 79, mentre que al gol nord ho ha de fer la resta. A cadascuna de les meses ja hi ha preparada una fusta que servirà per fer el recompte quan comenci l'escrutini.

Tot el que passi durant la jornada electoral se centralitzarà a la Sala París. Des d'aquí s'aniran fent públics els índexs de participació durant tot el dia, s'anunciarà oficialment el nom del nou president i el candidat guanyador farà la seva primera compareixença pública.

A banda d'exercir el dret a vot, una altra motivació per anar al Camp Nou és la de poder visitar per primer cop el Museu completament remodelat. Un repàs als 111 anys d'història del club en què no falta absolutament res. Ni tan sols la samarreta de l'últim fitxatge, David Villa.

A través del 3/24 es pot viure un seguiment exhaustiu d'aquesta jornada electoral, i també a TV3, que oferirà un programa especial a partir de les vuit del vespre, amb l'estrena d'un innovador sistema de grafisme virtual en tres dimensions. Un cop es tanquin les urnes, a les nou del vespre, es podran saber els resultats de l'enquesta que ha encarregat TV3 i Catalunya Ràdio. La programació especial seguirà després del "Telenotícies vespre" fins a la proclamació del nou president.
Anar al contingut