MUNDIAL HOQUEI

L'Argentina supera Espanya en una demostració de força i talent (1-4)

Cinc minuts demolidors en el tercer quart de les argentines decideixen el partit

Jordi RobirosaActualitzat

La de l'Argentina és una selecció enormement física, amb unes jugadores que combinen talent en el control de la pilota amb l'eficàcia del seu penal córner de la mà de la seva gran canonera: Agustina Gonzelany. I en la primera meitat això s'ha demostrat a bastament: el domini de les sud-americanes ha estat gairebé aclaparador, amb una selecció espanyola que en ben poques ocasions ha aconseguit desempallegar-se del setge de les rivals. La sort per a les jugadores d'Adrian Lock és que, estranyament, les argentines han errat els cinc llançaments de què han disposat. Les espanyoles n'han tingut dos, sense resultat positiu. Al descans, un 0 a 0 que era com una benedicció per a les espanyoles.

Però la mà divina s'ha acabat en el tercer quart. Tot i que Lucía Jiménez ha tingut una ocasió claríssima als 7 minuts, en els cinc posteriors Argentina ha marcat tres gols i gairebé ha decidit el partit. El primer de stroke i els altres dos, de penal córner, el segon de Gorzelany després d'un magnífic arrossegament per l'escaire. 0 a 3 en acabar el tercer període.

I en el darrer quart Espanya ha aconseguit, si més no, reduir diferències gràcies a un penal córner que ha aconseguit completar Begoña García. Un 3 a 1 que encara no seria definitiu, perquè les argentines, amb superioritat numèrica, han aconseguit un quart gol de penal córner, obra de Granatto. Ara per ara, l'Argentina, la segona selecció mundial, és superior a Espanya i aquest diumenge ho ha demostrat. Amb aquesta derrota, la selecció espanyola necessitarà guanyar Corea si vol accedir a l'anomenat "cross over", una mena de vuitens de final. En principi, són les favorites.