Arenas, campió de Moto3
MotoGp

Arenas, campió del món de Moto3 a Portugal

El gironí ha patit fins a l'últim revolt i finalment li ha servit la dotzena posició per alçar el títol

Noel RodríguezActualitzat

Amb drama però objectiu complert. Albert Arenas és el nou campió de Moto3 després d'una de les curses més emocionants de la temporada a Portimao.

El primer tram de cursa ha estat controlat per part del gironí, amb Arbolino arrencant endarrerit des de la vint-i-setena posició i un combatiu Ai Ogura que, malgrat que ha tingut un bon inici, sempre tenia Arenas a roda.

El català es mantenia en les primeres posicions mentre el líder de la cursa, Raúl Fernández, s'escapava directe a la victòria més plàcida de la temporada d'un pilot de Moto3. El madrileny ha arribat a acumular diferències de deu segons sobre la resta.

Però l'emoció s'ha viscut al darrere. Un grup nodrit format per Ogura, Arenas, Alcoba i també els pilots del Leopard Team, Dennis Foggia i Jaume Masià, que han desaparegut unes voltes de les posicions capdavanteres després de complir una doble penalització que arrossegaven des de la segona sessió de lliures.

Però malgrat la penalització, avui Foggia i Masià tenien un ritme infernal i han arrossegat un segon grup on hi havia Arbolino fins a contactar amb el d'Arenas. Aleshores és quan s'ha viscut el drama. Gairebé deu pilots amb el ganivet entre les dents i, enmig, tres pilots amb opcions de campionat. A poc a poc s'ha anat disseminant el grup, amb Arbolino fins i tot al davant d'Arenas. Però l'italià necessitava almenys acabar entre els cinc primers per tenir opcions matemàtiques i era sisè, molt lluny del cinquè.

Les dues últimes voltes han sigut una bogeria. Arenas desconeixia que en tenia prou amb caure a la cua del grup veient que ni Arbolino ni Ogura ocuparien posicions de top 5. Això ha fet que anés al límit i fins i tot tocant-se en alguna ocasió amb Ai Ogura. Els pneumàtics del gironí estaven desfets i al final l'han superat tota la resta de pilots fins a la dotzena posició final. Suficient per alçar-se el títol, tot i que quan ha travessat la línia de meta encara no n'era conscient.

Arbolino ha acabat cinquè i Ogura vuitè. Els dos pilots s'han quedat finalment a quatre punts d'Arenas en el campionat.

Victòria aclaparadora de Raúl Fernández, segon Dennis Foggia, malgrat la doble sanció, i tercer un espectacular Jeremy Alcoba. Aquest és el primer podi mundialista pel pilot ebrenc.

Però avui el protagonisme ha sigut per a un altre català, Albert Arenas. El gironí és el setè català campió de la categoria petita, al darrere d'Àlex Crivillé, Emili Alzamora, Dani Pedrosa, Marc Márquez, Maverick Viñales i Àlex Márquez

Anar al contingut