BARÇA

Araujo: "Seria molt bo que Koeman continués l'any que ve"

En una entrevista exclusiva amb TV3, el central uruguaià lloa el paper del tècnic neerlandès en un any molt complicat i subratlla la importància de la continuïtat de Messi

Francesc Latorre / Laura BruguésActualitzat

Ha estat una de les sorpreses agradables de la temporada. L'aficionat del Barça ha descobert en Ronald Araujo un central que pot marcar una època al Camp Nou. A Koeman no li ha tremolat el pols a l'hora de donar-li minuts i ell ha respost amb actuacions de molt alt nivell. Una lesió al turmell esquerre n'ha frenat la progressió però espera que l'aturada de seleccions li permetrà posar-se novament al cent per cent de cara al tram final de temporada.

En una entrevista amb TV3, Araujo passa revista als últims mesos i comença parlant de l'actualitat més rabiosa, que passa per les mostres de confiança de la directiva cap a l'entrenador culer de cara a la propera temporada. Araujo assegura que Koeman també té la confiança del vestidor:

"És molt bo que la junta tingui aquesta confiança en Koeman perquè el míster ha demostrat que és un gran entrenador. Està molt bé amb l'equip i amb el vestidor. Aquesta relació és molt important. Estic molt content que pugui seguir amb nosaltres, perquè ens aporta moltíssim des de la seva àrea, especialment als joves. La feina que tenia al davant no era gens fàcil, tenint en compte com estava tota la situació. Però és un entrenador amb molt caràcter, que sap com afrontar aquests temes. Ell i el seu cos tècnic han fet molt bona feina. Estem treballant bé i això es tradueix en la manera com està el vestidor i en els resultats."

Araujo aposta, doncs, per la continuïtat de Koeman, i també per la de Leo Messi. L'uruguaià es desfà en elogis cap al crac blaugrana.

"Tant de bo es quedi amb nosaltres l'any que i ve molts anys més. En Leo està bé, el veig molt content. Treballa moltíssim, no només als partits, també als entrenaments. Messi s'entrena com una bèstia i això és molt bo perquè és el capità i és un referent. I ens ho contagia a tots, a la resta de l'equip i als joves, sobretot. Ens va molt bé que ell estigui tan endollat perquè això es transmet a la resta de la plantilla i ens beneficia."

El central uruguaià, que té 22 anys, ha jugat 23 partits entre totes les competicions, una xifra que no podia ni imaginar fa només uns mesos:

"A la pretemporada no podia ni imaginar que jugaria tant. Pensava que podria disposar d'alguns partits, això sí, però no tants com estic jugant. Ha estat una bogeria, en aquest sentit. Espero que en pugui sumar molts més."

L'absència de públic als estadis permet escoltar els crits i les converses entre els jugadors. Al Barça, un dels més intensos en aquest sentit és Araujo, a qui li fa molta il·lusió que se'l compari amb Carles Puyol.

"Està molt bé que se'm compari amb Carles Puyol, que és tot un referent per a mi i un ídol del club. És fantàstic, però també soc conscient que jo he de fer la meva pròpia carrera. Quan era nen, ja m'agradava parlar molt a la gespa i encara ho faig. Estic parlant tota l'estona. És una manera d'estar concentrat en el partit i de fer que també ho estiguin els companys. És útil per a mi i per a l'equip."

Araujo explica que la darrera variació tàctica de Koeman per passar a jugar amb tres centrals els ha permès guanyar en seguretat defensiva i, de pas, aprofitar molt millor el potencial ofensiu de Jordi Alba i Serginho Dest. Considera que si aquest nivell de joc hagués arribat un parell de setmanes abans, ara potser serien vius a la Champions, però de l'eliminatòria amb el PSG es queda amb el bon paper de l'equip a París. Explica l'uruguaià que el vestidor està molt il·lusionat amb la possibilitat de fer el doblet:

"Sabem que tenim els dos trofeus molt a prop. És una gran motivació. Volem fer el doblet i els lluitarem fins al final. És fantàstic parlar de doblet perquè fa uns mesos la Lliga la vèiem molt lluny. L'equip està en molt bona dinàmica, molt ben conjuntat. Per a mi aixecar copes amb el Barça, amb aquest escut, seria una felicitat enorme."

Araujo té contracte fins al 2023 i en l'entrevista a TV3 ha expressat el seu desig de continuar moltes temporades més defensant l'escut del Barça.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut