Memphis Depay creua massa la pilota en una de les escasses ocasions que va tenir el Barça a Cadis (EFE)
Barça

Aquest Barça no veu porta

Feia 18 anys que l'equip blaugrana no començava la Lliga amb un registre golejador tan pobre. Al Barça post-Messi li costa moltíssim marcar gols i generar ocasions

Eloi SansaActualitzat

Una simple resta ja havia permès els escèptics preveure la sequera actual del Barça, després que aquest estiu ha marxat Leo Messi, el màxim golejador històric del club i de la Lliga. Qui marcarà aquesta temporada els 30 gols de 85 que va aportar l'argentí a la Lliga l'any passat? O els 13 que va anotar Antoine Griezmann, que també ha deixat l'equip i que, tot i les crítiques, va ser el segon golejador en el passat exercici?

El Barça sembla tenir la pólvora mullada. En 5 partits de Lliga jugats ha marcat 8 gols, la xifra més baixa des de fa 18 anys. Cal remuntar-se a l'inici de la temporada 2003-04, curiosament la primera amb Joan Laporta a la presidència del club, per trobar un registre anotador més pobre. En aquella ocasió, el projecte liderat per Frank Rijkaard va començar amb dificultats: 2 triomfs i 3 empats en els primers 5 partits --igual que ara-- i un bagatge raquític de 5 gols a favor per 3 en contra. En aquella ocasió, Laporta va mantenir la confiança en el tècnic neerlandès i el Barça va remuntar el vol en la segona meitat del campionat. No va tenir temps de guanyar la Lliga, però tothom recorda la metamorfosi d'aquell equip --amb la incorporació d'Edgar Davids al mercat d'hivern-- com a llavor de les dues temporades següents, en què es van guanyar dues Lligues i la Champions de París.

Una infermeria plena de davanters

Si Messi i Koeman no troben relleu golejador és, en part, per culpa de les lesions. El Barça té lesionats jugadors amb gol --alguns més i d'altre menys--, com Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Sergio Kun Agüero o Martin Braithwaite. Però les baixes no amaguen que les discretes xifres golejadores de l'equip s'expliquen també per la falta d'ocasions de gol creades. El joc ofensiu generat no convida a pensar en un canvi de tendència imminent.

I això que la temporada no va començar malament en l'aspecte golejador, amb 4 gols marcats davant la Reial Societat (4-2), amb dues dianes de l'ara lesionat Braithwaite i una bona producció ofensiva. Però en els últims partits, el cabal ha anat minvant. Comptant-hi la traumàtica derrota davant el Bayern de Munic (0-3) a la Champions, el Barça només suma 1 gol en els 3 últims partits, el gol agònic que va marcar Ronald Araujo per rescatar un punt davant el Granada a casa (1-1). Massa poc per a un equip gran.

Anar al contingut