Sun Yang després de declarar davant el TAS, l'any 2019 (Reuters)
Natació

Anul·lada la sentència d'inhabilitació de Sun Yang

La justícia ordinària suïssa ordena al TAS repetir el judici al nedador xinès en tenir en compte els tuits de caire racista del president del tribunal esportiu

Actualitzat

El triple campió olímpic Sun Yang veu, a menys de vuit mesos per als Jocs de Tòquio, una escletxa per ser a la cita olímpica. La justícia ordinària suïssa ha declarat nul el judici en què el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) va sancionar amb 8 anys de suspensió el nedador xinès. Això no implica que Sun Yang sigui apte automàticament per tornar a competir: la sentència no entra en el fons del cas i decreta que s'ha de tornar a repetir el judici del TAS per un cas de parcialitat d'un dels jutges. El judici s'ha declarat nul perquè el president del tribunal, l'italià Franco Frattini, havia publicitat les seves antipaties cap al poble xinès en uns tuits de caire racista. 

Sun Yang, onze vegades campió del món de natació, va guanyar dos ors a Londres 2012 (400 i 1500 metres) i un a Rio 2016 (200 metres) abans de ser suspès per dopatge. 

 

Anar al contingut