Bàsquet

L'ACB i l'Associació d'Àrbitres admeten els greus errors arbitrals comesos a la final de la Copa del Rei

El president de l'ACB admet en un comunicat les errades en el polèmic arbitratge de la final de la Copa del Rei, però no entra a valorar les dures crítiques del Reial Madrid i assegura que les millores tecnològiques han de seguir convivint amb l'error humà
Actualitzat

El president de l'ACB, Antonio Martín, al costat del capità del Barça Lassa Ante Tomic (EFE)

El president de l'ACB, Antonio Martín, ha fet una valoració del polèmic arbitratge de la final de la Copa del Rei de bàsquet que va enfrontar el Barça Lassa i el Reial Madrid al Wizink Center de la capital madrilenya. El màxim dirigent del bàsquet espanyol ha admès que "és evident que han existit diversos errors arbitrals greus al final del partit" tot i que al mateix temps ha volgut destacar l'èxit organitzatiu de la competició.

El dirigent no ha entrat a valorar les dures crítiques del Reial Madrid a l'arbitratge després del partit i ha volgut destacar l'esforç de transparència realitzat per l'organització amb les imatges i repeticions sense censurar al mateix pavelló, alguna cosa que passava per primera vegada en la història del bàsquet a Espanya.

"Per primera vegada hem posat a disposició de tot el món la imatge de l'Instant Replay i per tant tota l'actuació en referència a la jugada és pública i els aficionats han pogut veure en directe exactament el que han revisat i la decisió que han pres els àrbitres. D'altra banda, també hi ha hagut accions que per reglament no es poden revisar per Instant Replay i en què no hauria de cabre l'error."

Finalment, Martín ha tractat d'extreure conclusions positives per seguir millorant l'arbitratge en el futur tot i que ha insistit que la tecnologia continuarà convivibt amb l'error humà.

"Cada vegada comptem amb més avenços tecnològics i hem de usar-los de la manera adequada per ajudar a l'estament arbitral a prendre les decisions correctes, sempre sabent que s'ha de conviure amb l'error humà. Millorar de forma rellevant aquest aspecte i en la formació tècnica de manera continuada durant tota la temporada és una prioritat per a nosaltres en els propers mesos, i ho farem conjuntament amb el col·lectiu arbitral."

Els àrbitres també admeten les errades greus 

L'Associació d'Àrbitres de Bàsquet (AEBA) també ha reconegut en un comunicat oficial les errades greus comeses a la final de la Copa del Rei i accepta les decisions que pugui prendre l'ACB respecte a aquests errors. El col·lectiu arbitral ha remarcat que manté la màxima confiança en els col·legiats.

El Reial Madrid considera "lamentables" les explicacions i valoracions emeses tant per l'ACB com per l'Associació d'Àrbitres (AEBA) en relació amb l'actuació dels col·legiats a la final de la Copa del Rei que va guanyar el FC Barcelona Lassa per 93-94.

"El Reial Madrid vol manifestar que les explicacions i valoracions emeses en tots dos comunicats són lamentables, tenint en compte la gravetat del que ha passat", comença el comunicat.

Encara que diu comprendre els errors humans que passen en qualsevol esport, el club blanc "exigeix ​​una resposta clara al que ha passat amb una jugada que és revisada pel trio arbitral al 'instant-replay', i la decisió sorprenentment és contrària al que estableix el reglament" i insisteix en la "rotunditat de les imatges televisives a disposició dels àrbitres i que tothom ha pogut veure".

Finalment, explica que a la vista de tots dos comunicats "i davant la falta de respostes concretes" al que consideren una "incomprensible" decisió dels àrbitres, el Reial Madrid anuncia que seguirà estudiant les mesures i actuacions a adoptar "davant l'enorme gravetat dels fets esdevinguts".

NOTÍCIES RELACIONADES