(REUTERS)
Champions

Ansu Fati firma la victòria i fa història a Milà

Xavi LemusActualitzat

Valverde feia una aposta plena de jugadors suplents i amb un sistema 5-3-2 de tarannà conservador. En un primer moment, l'Inter, pressionat per la necessitat de guanyar, ha sortit més intens i s'ha acostat en dues accions de perill, una de Lukaku i una altra de Biraghi, a la porteria defensada amb encert per Neto.

Per part blaugrana, el protagonisme ofensiu ha estat als peus de Carles Pérez, que debutava a la Champions. Primer amb un xut de perill només començar el duel i, posteriorment, amb el 0-1, en el minut 22. Una diana producte d'una centrada de Griezmann i assistència d'Arturo Vidal. Amb el marcador a favor, els homes de Valverde ha tingut uns minuts de domini absolut, marejant uns jugadors de l'Inter que es veien superats. Fins i tot, Lenglet, a la sortida d'un córner, ha tingut una opció molt clara per ampliar l'avantatge. Els italians han reaccionat als últims deu minuts del primer temps gràcies al talent de Lautaro. L'argentí ha generat perill en un gran xut que treia Neto i, després, amb una assistència perquè fos Lukaku l'autor del gol de l'empat, era el minut 43. Resultat amb què arribaven els dos equips al descans.

El segon temps ha mantingut una tònica semblant, amb intercanvis de cops per part dels dos equips. Primer amb una ocasió de Griezmann i amb resposta interista per part de Lukaku. El conjunt de Conte ho intentava amb més empenta que futbol, i tan sols una acció de Lautaro l'ha acostat al que podria haver estat el gol de la classificació. Valverde ha mogut fitxes i la sortida de De Jong ha desequilibrat novament el duel al mig del camp.

El partit ha quedat resolt quan Ansu Fati, en el minut 85, aconseguia el gol de la victòria. Una diana per a la història, ja que passa a ser el jugador més jove a marcar a la màxima competició continental.