Ansu Fati, desolat després de ser substituït per lesió a San Mamés (FC Barcelona)
Ansu Fati, desolat després de ser substituït per lesió a San Mamés (FC Barcelona)
Barça

Ansu Fati no passarà pel quiròfan

El davanter del Barça ha decidit finalment seguir un tractament conservador per recuperar-se de la lesió a la cuixa esquerra

Jordi Sunyer / Jordi GrauActualitzat

La decisió d'Ansu Fati ja és definitiva. El davanter del Barça no passarà pel quiròfan i seguirà un tractament conservador de la lesió al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra. Aquesta era la seva voluntat, tot i que el consell dels serveis mèdics del era que s'operés. Aquest migdia hi ha hagut a la Ciutat Esportiva Joan Gamper l'última reunió entre el futbolista i el club. Uns minuts després, el Barça comunicava oficialment la decisió adoptada.

 

 

Amb aquesta opció, el període de baixa es situa al voltant dels dos mesos. Passar pel quiròfan hauria suposat perdre's gairebé el que queda de temporada, reduïnt però el risc d'una altra recaiguda. 

Ansu Fati farà el treball de recuperació a les ordres del fisioterapeuta extremeny Joaquin Juan. Es tracta d'un recuperador extern al club, de la confiança del jugador i del seu representant Jorge Mendes. De fet, en el tram final de la recuperació de la lesió al menisc, el davanter ja havia treballat amb ell. També han passat per les mans de Joaquin Juan altres esportistes com Cristiano Ronaldo o Pau Gasol.

 

Un calvari amb quatre operacions

Va ser el segon debutant més jove de la història del Barça, contra el Betis, l'agost del 2019. I va començar a trinxar rècords de precocitat (golejador més jove del club i de la Lliga de Campions en el seu format actual) fins que el mateix rival que el va veure debutar va significar el principi d'un any i mig de dolor. En una acció amb Aïssa Mandi, Ansu Fati es va trencar el menisc intern del genoll esquerre. Havia d'estar quatre mesos de baixa. Era el novembre del 2020.

Ansu, però, va acabar passant tres cops més pel quiròfan, al marge de la primera operació. El gener de l'any següent se li va haver de corregir una al·lèrgia provocada per la sutura de la primera intervenció. Al març continuava tenint dolor i va buscar un segon diagnòstic a França, a la consulta del traumatòleg Bertrand Sonnery-Cottet, que ja havia intervingut Karim Benzema o Nabil Fekir. Però, finalment, va acceptar tornar a sotmetre's a una artroscòpia.

Ansu Fati marxa de Balaídos
Ansu Fati va tenir la seva primera lesió al bíceps femoral a Balaídos (FC Barcelona)

Davant la falta de progressió, i aconsellat pel seu agent, Jorge Mendes, Ansu Fati es va posar, a finals de la primavera passada, en mans del metge de la selecció portuguesa, José Carlos Noronha. La quarta va ser la bona, i, a finals d'agost, Ansu va rebre els calbots dels seus companys quan va tornar als entrenaments. El dia de la seva reaparició, barraca contra el Llevant, i també va marcar contra el València i a Vigo: tres gols en cinc presències a la Lliga, intermitents perquè continuava tenint molèsties al genoll. I el gol a Balaídos va arribar just abans de la segona lesió que ara el martiritza i que va patir a l'estadi del Celta: trencament al bíceps femoral de la cuixa esquerra.

Ansu Fati
Ansu, en un dels pocs partits que ha pogut jugar entre lesions, contra el Reial Madrid (FC Barcelona)

Ansu era necessari davant les mancances ofensives de l'equip: se'l va voler forçar per ser a Munic, però els nous responsables dels serveis mèdics ho van frenar. Xavi Hernández, amb precaució, el va fer reaparèixer a la Supercopa, contra el Madrid; va tornar a veure porta. Contra l'Athletic a la Copa, però, el terrassenc no comptava amb una pròrroga que va acabar sent letal per al jove davanter guineà.

"El doctor Ricard Pruna ens va comentar que Ansu Fati estava per jugar trenta, o trenta-cinc minuts. Però la pròrroga contra l'Athletic Club ens va trastocar els plans. Li ho vam preguntar a ell i ens va dir que estava bé, però són situacions que no es poden controlar." (Xavi Hernández, dissabte passat)

La primera lesió d'Ansu Fati va ser al menisc del genoll esquerre, el novembre del 2020 (FC Barcelona)

Ansu es torna a allunyar dels terrenys de joc. La seva fortalesa es torna a posar a prova.

ARXIVAT A:
AnsuFati
Anar al contingut