BARÇA

Ansu Fati: el nen es fa gran

El jove jugador blaugrana fa 18 anys aquest dissabte. Des que va debutar, ha polvoritzat un munt de rècords de precocitat

Redacció Esport3Actualitzat

Va ser Ernesto Valverde qui el va fer debutar amb el primer equip del Barça, l'agost del 2019. Va jugar dotze minuts contra el Betis al Camp Nou. Aquell dia no va marcar, però amb aquella estona en va tenir prou per ensenyar al món que era un jugador diferent, especial. Des d'aleshores ha aprofitat totes les oportunitats que li han donat el mateix Valverde, Setién, Koeman o Luis Enrique amb la selecció absoluta. Oportunitats que ell ha agraït amb bones actuacions que li han permès destrossar un bon grapat de rècords de precocitat. Quan era un nen, havia de jugar amb companys i rivals un o dos anys més gran que ell. Ara que s'ha fet gran li ha passat si fa no fa el mateix. Ansu va debutar al primer equip sense haver jugat ni un partit amb el Barça B.

 

El debut a la Lliga

Ansu és el segon debutant més jove amb el Barça a la Lliga. El 25 d'agost del 2019, amb 16 anys, 9 mesos i 25 dies i com jugador del Juvenil A, debutava oficialment amb el primer equip en el minut 77 i en substitució de Carles Pérez. Només el supera Vicente Martínez, que va debutar amb 16 anys, 9 mesos i 7 dies.

 

El golejador més jove

Fati és el jugador més jove a marcar amb el Barça a la Lliga. Va ser en un Osasuna-Barça el 31 d'agost del 2019. Ansu Fati va marcar amb 16 anys i 304 dies en un partit que va acabar amb empat a 2.

 

Precoç també a la Champions

Ansu Fati és també el més jove a debutar i marcar a la Champions amb el Barça. El 17 de setembre del 2019, el davanter blaugrana es va convertir, amb 16 anys i 321 dies, en el futbolista més jove del Barça a jugar a la màxima competició europea. Ho va fer a Alemanya, contra el Borussia Dortmund. El seu primer gol en aquesta competició va ser contra l'Inter a San Siro (1-2), amb 17 anys i 40 dies.

 

Rècords també amb la selecció

El davanter blaugrana és igualment el golejador més jove amb la selecció espanyola absoluta. Es va estrenar davant Ucraïna el passat més de setembre. Amb 17 anys i 311 dies el davanter culer va superar Errazquin.

 

 

Aquestes actuacions li han valgut la nominació al trofeu Golden Boy, que premia el millor talent menor de 20 anys. Ansu Fati té contracte fins al 2022 amb dos anys més opcionals i una clàusula de 400 milions d'euros. Al Barça són conscients que, amb aquesta progressió espectacular, aviat s'hauran d'asseure a renegociar les condicions del davanter.

ARXIVAT A:
AnsuFati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut