Natació artítistica

Anna Tarrés busca classificar l'equip de Grècia per als Jocs Olímpics de Tòquio

Espanya, Itàlia i els Estats Units també es disputaran una plaça del total de tres que s'adjudicaran a la piscina Sant Jordi al Preolímpic de Barcelona. Del 10 al 13 de juny, per Esport3

Imma PedemonteActualitzat

La millor natació artística es podrà veure, aquesta setmana, a Barcelona i per Esport3.

El torneig preolímpic, que s'havia de fer a Tòquio abans dels Jocs, ha acabat recalant a la piscina Sant Jordi i aquí es repartiran, enmig d'un gran esforç i una intensa emoció, unes poques places que busquen diversos candidats.

Queden tres places per equips i els aspirants en són set. El conjunt espanyol, entrenat per Mayu Fujiku i amb el retorn d'Ona Carbonell després de la seva maternitat, és dels que té més possibilitats.

També Itàlia és ferma aspirant, i Grècia, de la mà de la seva assessora de luxe, Anna Tarrés, que -com sempre en les seves tasques d'assessoria exterior- ha fet molta feina en poc temps, acompanyada per la seva ajudant incondicional, Bet Fernández.

Tinc unes nedadores molt i molt joves, grans treballadores que s'hi han posat de valent en un període relativament curt. Evagenlia Platanioti és l'estrella principal de l'equip i, en conjunt, desprenen passió, intensitat. Han evolucionat moltíssim. Han cregut en un canvi de negre a blanc i l'han fet. En lloc que Ícar mori, nosaltres el salvem, i ho fem a base d'aquesta força interior de la gent jove.

La crac de l'equip grec és Evangelia Platanioti, que farà 27 anys el mes d'agost. Està sorpresa del seu rendiment.

Anna Tarrés és una de les millors entrenadores del món. Per mi, la millor, sens dubte: és un plaer poder treballar amb ella i amb la Bet Fernández. Hem après molt! Crec que podem aconseguir classificar-nos per als Jocs Olímpics: podem fer-ho. El tema és que, en el moment de l'actuació decisiva, donem la nostra millor versió. I som capaces de fer-ho!

Un altre dels grans aspirants és l'equip dels Estats Units que entrena la catalana Andrea Fuentes. La seva coreografia robòtica, molt original, ja ha donat més d'un ensurt a les favorites a les Sèries Mundials.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut