Anna Comet, amb la seva medalla de campiona de la Marató des Sables (Toti Rosselló)
Ultrafons

Anna Comet guanya la Marató des Sables

L'ultrafondista gironina ha guanyat les 5 etapes de la mítica prova de 237 quilòmetres

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

La gironina Anna Comet, de 39 anys, ha estat la dominadora absoluta de la 36a edició de la Marató des Sables en la categoria femenina. Ha guanyat totes les etapes disputades, 5 en total, i, per tant, ha estat la primera classificada des del primer dia. Avui ha rubricat la seva superioritat en la darrera etapa, que era una marató, o sigui 42 km i 195 metres, amb el darrer triomf parcial. La francesa Sylvaine Cussot, la segona classificada, ha acabat a més d'una hora de Comet. La vencedora del considerat raid més dur del món,és traductora d'anglès i francès i també és llicenciada en periodisme. Combina la seva feina amb les curses i proves de muntanya de tota mena des del 2010. Anna Comet es converteix en la segona catalana a entrar en l'olimp del desert, dotze anys després d'aquell 2010, en el qual la mítica Mónica Aguilera es va imposar.

En la categoria masculina, l'extenista moianès Gerard Morales ha aconseguit una més que meritòria setena posició final després d'haver estat molt regular en totes les etapes. En l'última ha estat el setè classificat. El vencedor de la prova ha estat el marroquí Rachid El Morabity, seguit del seu germà Mohamed, a 1 minut i 6 segons.

Gerard Morales ha fet una brillantíssima Marató des Sables (Toti Rosselló)

Córrer descalç

És el més aplaudit de tots els participants. Es diu Karim El Hayani. És espanyol d'origen marroquí. Va arribar a Espanya amagat als baixos d'un camió per poder passar la frontera. Durant la seva infantesa, va viure en un orfenat. Si avui acaba l'última etapa de la Marató des Sables es convertirà en el primer participant de la història que completa els 237 quilòmetres de la duríssima prova descalç. Tota una proesa.

Karim El Hayani, a punt de completar la prova descalç (MDS)

Els peus d'El Hayani han estat sotmesos a una dura prova (MDS)