Jugadores angleses, celebrant la victòria a l'Eurocopa al 2022
FUTBOL

Anglaterra es proclama campiona d'Europa per primera vegada

Les angleses han superat alemanya a la pròrroga

Arnau CaraltActualitzat

Anglaterra ha guanyat la primer Eurocopa de la seva història després de superar Alemanya en la final que s'ha disputat a Wembley. Un gol de Chloe Kelly en la pròrroga, ha donat el títol a les amfitriones.

La final de l'Eurocopa s'ha torçat per Alemanya abans de començar el partit. La capitana i estrella de l'equip, Alexandra Popp, queia de l'onze titular després de lesionar-se durant l'escalfament. Un contratemps a tenir en compte per Voss-Tecklenburg, que ha hagut de refer l'esquema en temps rècord. Ha sorgit efecte la mà de la seleccionadora tenint en compte la igualtat entre els dos equips durant la primera part. De fet, el combinat alemany ha disposat de l'ocasió més clara dels primers quaranta-cinc minuts. Còrner enverinat, diversos rebots i Mary Earps atrapa l'esfèrica sobre la línia de gol entre un bosc de cames. Anglaterra també ha disposat d'opcions, però la rematada d'Elen White s'ha escapat per sobre el travesser.

A la represa, les alemanyes han portat la iniciativa fins al punt que les locals han buscat interrompre el joc per agafar oxígen. Una estratègia que els ha funcionat, ja que a l'hora de partit les lleones s'han avançat en un contraatac fulgurant. Passada en profunditat calculada al mil·límetre de Keira Walsh perquè Ella Toone finalitzi la jugada amb una delicada vaselina (1-0). Les alemanyes no han claudicat i poc després han pogut empatar, però la fuetada de Lina Magull des del vèrtex de l'àrea s'ha estavellat a la creueta. Magull no ha desistit i ha fet emmudir Wembley al minut 78 rematant una centrada al fons de la xarxa (1-1).

Ja en la pròrroga, Anglaterra ha marcat el gol decisiu en el minut 110. Chloe Kelly ha estat l'heroïna, després de recollir una pilota solta a l'àrea petita.

El partit ha tingut una assistència de 87.192 espectadors i ha estat el rècord de la competició i d'un partit de seleccions femení.