Mundial

Anglaterra es classifica per als vuitens de final amb un festival de gols (6-1)

L'equip anglès ha superat Panamà per 6 a 1 i es jugarà la primera posició del grup G amb Bèlgica

Àlex OlivaActualitzat

Anglaterra s'ha classificat matemàticament per als vuitens de final del Mundial després de superar Panamà per golejada. L'equip de Gareth Southgate ha marcat les distàncies en una primera part fulgurant, que ha acabat amb un 5 a 0 en el marcador. Els anglesos es jugaran dijous la primera posició del grup G amb Bèlgica. Tot i la golejada, Panamà ha acabat el partit amb un somriure, ja que Felipe Baloy ha marcat el primer gol de la seva selecció en un mundial.

L'equip anglès ha dominat Panamà des del principi. Als vuit minuts, John Stones, totalment lliure de marca, ha rematat de cap un córner que ha significat l'1 a 0. Dotze minuts més tard, Fidel Escobar ha comès penal sobre Jesse Lingard. Harry Kane ha transformat la pena màxima i encarrilava la victòria anglesa. El cop definitiu ha arribat en el minut 36, quan el mateix Jesse Lingard ha engaltat un xut extraordinari des de fora de l'àrea que ha entrat per l'escaire de la porteria de Jaime Penedo. Davant d'un Panamà en estat de xoc, encara han caigut dos gols més abans del descans. En el minut 40, Stones, després d'una falta, ha rebut dins de l'àrea i ha marcat el 4 a 0; i al límit del temps, Aníbal Godoy ha comès penal sobre Harry Hane, que el jugador del Tottenham ha transformat en el 5 a 0.

A la segona part, Harry Kane ha completat el seu hat-trick amb un gol afortunat: ha desviat amb el taló un xut de Loftus-Cheek i ha batut per alt el porter rival. Tot i la golejada, Panamà ha tingut la seva recompensa. En el minut 78, Felipe Baloy ha rematat una centrada de Román Torres i ha marcat el primer gol de Panamà en una Copa del Món. Una diana històrica que ha desfermat la bogeria entre els aficionats de l'equip centreamericà, que l'han celebrat com una autèntica victòria.