Wayne Rooney celebra el seu gol (Reuters)

Anglaterra es classifica per a l'Eurocopa i Wayne Roonye iguala el rècord de gols de Bobby Charlton

Anglaterra s'ha assegurat la classificació per a l'Eurocopa del 2016 en el mateix matx que Wayne Rooney ha igualat el rècord històric de gols d'aquesta selecció. El suec Zlatan Ibrahimovic s'ha lesionat jugant contra Rússia.

Anglaterra és la primera selecció que ha deixat tancada la seva classificació per l'Eurocopa de França del 2016. El combinat britànic ha golejat sense pietat la dèbil San Marino (6-0), i segueix invicta en aquesta fase classificatòria.

En aquest mateix matx, Wayne Rooney, autor del primer gol del seu equip, ha igualat a Bobby Charlton com a màxim golejador històric de la seva selecció amb 49 gols. El proper dimarts el davanter del Manchester United tindrà l'oportunitat de superar el registre de Charlton a Wembley, davant Suïssa.

Precisament els helvètics han estat els protagonistes de la remuntada del dia. En el minut 80 de joc perdien 0 a 2 davant Eslovènia. Josip Drmic en el minut 80, Valentin Stocker en el 84 i novament Drmic en el 94 han estat els que han acabat donant el triomf a Suïssa (3-2), segona del grup E amb cinc punts de marge sobre una Estònia que ha superat 1 a 0 Lituània.

Ucraïna espera l'errada d'Espanya i Eslovènia

En el grup C d'Espanya, Ucraïna ocupa el tercer lloc de la classificació amb 3 punts menys que espanyols i eslovens després de guanyar 3 a 1 Bielorússia amb els gols d'Artem Kravets, Andriy Yarmolenko i el sevillista Yevhen Konoplyanka. Els de Del Bosque haurien de guanyar dimarts Macedònia, última del grup en perdre 1 a 0 amb Luxemburg, per reduir les opcions de classificar-se dels ucraïnesos.

Ibrahimovic es lesiona contra Rússia

En el grup G, Leonid Slutski, el substitut de Fabio Capello com a seleccionador de Rússia, s'han estrenat en el càrrec amb una victòria. Els jugadors del també entrenador del CSKA de Moscou han derrotat Suècia amb un gol d'Artem Dzyuba (1-0). Els russos estaven obligats a guanyar per evitar caure en la repesca.

El davanter suec Zlatan Ibrahimovic ha estat substituït al descans a causa d'un cop a les costelles. El jugador del PSG és dubte de cara al partit de dimarts de Suècia contra Àustria, líder d'aquest grup i que aquest dissabte ha superat Moldàvia (1-0). Els suecs necessiten guanyar per assegurar el segon lloc de la classificació. Tenen Rússia a 1 punt i a Montenegro, que ha derrotat Liechtenstein per 2 a 0, a 4.