Angelina Melnikova està brillant en el Mundial de Kitakyushu (Reuters)
Gimnàstica artística

Angela Melnikova, nova campiona mundial de gimnàstica artística

La gimnasta russa trenca el domini nord-americà en el concurs complet als Mundials

La russa Angelina Melnikova és la nova campiona de món de gimnàstica artística, la primera no nord-americana en onze anys, després d'imposar-se amb 56,632 punts en el concurs complet dels Mundials que es disputen a la localitat japonesa de Kitakyushu.

Al darrere de Melnikova han acabat Leanne Wong, amb 56,340, i Kaylla di Cello, amb 54,566, de 18 i 17 anys i noves estrelles de la selecció dels Estats Units.

El títol mundial absolut assolit per la gimnasta de Voronezh, de 21 anys, se suma a l'or per equips i al bronze individual que va aconseguir en els passats Jocs Olímpics de Tòquio i a les dues medalles de plata i dues de bronze que tenia d'anteriors campionats del món.

Des que la seva compatriota Alija Mustafina es va proclamar campiona l'any 2010, totes les victòries en el concurs complet les havien signat gimnastes nord-americanes, sobretot Simone Biles, que ho va fer en cinc ocasions, i que actualment es troba convalescent d'una crisi psicològica.

La brasilera Rebeca Andrade, subcampiona olímpica, va renunciar a Kitakyushu a fer el concurs sencer per evitar l'exercici de terra i disputarà el pròxim cap de setmana les altres tres finals per aparells. Està operada tres vegades de trencament de lligaments al genoll.

Anar al contingut