Villar optarà al seu vuitè mandat com a president de la RFEF (Reuters)
Futbol

Ángel María Villar, proclamat candidat únic a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol

Villar opta al seu vuitè mandat com a president de la RFEF en les eleccions del pròxim 22 de maig, perquè el seu únic oponent, Jorge Pérez, ex-secretari general de l'entitat, encara no ha presentat la candidatura perquè va demanar la impugnació del procés al TAD

Actualitzat

Ángel María Villar ha estat proclamat provisionalment candidat a la presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per part de la Comissió Electoral. Aquest organisme, reunit avui un cop acabat el termini de presentació de candidatures, ha acordat la proclamació definitiva de Villar a la reelecció.

La Comissió ha indicat que la candidatura de Villar reuneix "els requisits reglamentàriament establerts i que l'acompanyen els avals de membres de l'Assemblea General en un nombre que cobreix en excés el mínim que exigeixen les normes que regeixen aquests comicis". Per tant, ha acordat proclamar provisionalment la candidatura de Villar, si bé contra aquesta resolució es pot interposar recurs davant del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) en el termini de dos dies hàbils després de la notificació.

Villar opta al seu vuitè mandat com a president de la RFEF en les eleccions del pròxim 22 de maig, perquè el seu únic oponent, Jorge Pérez, ex-secretari general de l'entitat, encara no ha presentat la candidatura perquè va demanar la impugnació del procés al TAD. Pérez va confirmar que seguia sent candidat malgrat no haver presentat divendres passat, data fixada per fer-ho, la documentació per formalitzar la seva candidatura per aquesta reclamació. Villar sí que va procedir a complir el calendari i el reglament electoral.

Amb més de dotze mesos de retard en uns comicis en què no ha pogut evitar polèmiques similars a les d'altres eleccions, Villar (Bilbao, 1950) es torna a sotmetre a la ratificació de les urnes, que ja van validar la seva gestió fa uns dies amb l'elecció dels integrants de l'Assemblea General. Aquesta té cita per elegir el president i als membres de la Comissió Delegada el dilluns 22 de maig, un any i tres mesos després que el president confirmés la seva aspiració de seguir al càrrec, quan l'oposició ja donava senyals que ho volia evitar.

Des de la seva última ratificació, el 16 de febrer del 2012, Villar ha passat per situacions delicades fruit de les seves diferències amb el Consell Superior d'Esports (CSD) i el difícil moment de la FIFA, per la corrupció que va esquitxar part dels seus directius el 2015. Però els últims dotze mesos han estat molt més moguts, perquè s'ha dilatat un procés que ja havia d'estar acabat.

Un possible tracte de favor (econòmic) al Recreativo de Huelva i el Marino en temporades anteriors i el mal ús d'aquesta subvenció són casos que l'esquitxen, pendents encara de resolució judicial.

Anar al contingut