Tenis

Andy Murray anuncia entre llàgrimes la seva retirada

L'antic número 1 confessa que es veu obligat a plegar per les lesions i que intentarà continuar fins a Wimbledon

Actualitzat

Andy Murray ha anunciat, als 31 anys, la retirada del circuit professional del tenis. El tenista escocès, antic número 1 mundial, plegarà aquesta temporada, però la data exacta dependrà de les lesions. Murray s'ha emocionat quan ha anunciat en roda de premsa el seu adeu, que intentarà que sigui a l'estiu, amb el torneig de Wimbledon. Però com ell mateix ha confessat, el seu estat físic el podria forçar a acomiadar-se de les pistes aquest mateix mes de gener, un cop s'acabi l'Open d'Austràlia.

Murray és l'actual número 230 en el rànquing de l'ATP, però va arribar a ser el número 1 mundial des del novembre del 2016 fins a l'agost del 2017. En la seva carrera, el tenista de Dunblane ha guanyat tres Grand Slams (l'Open dels Estats Units l'any 2012 i Wimbledon, el 2013 i el 2016), a més a més d'arribar a cinc finals a l'Open d'Austràlia i una a Roland Garros. També ha guanyat dues medalles d'or olímpiques, una Copa Davis amb l'equip britànic i un total de 45 tornejos ATP. Una lesió al maluc l'ha mortificat durant els últims dos anys i mig, impedint-li mantenir-se dins l'elit del tenis.

"Ara puc jugar, amb limitacions. Però aquestes limitacions impedeixen que pugui gaudir jugant o entrenant. He fet tot el que he pogut perquè la lesió al maluc desaparegués però no hi ha hagut manera"

Murray ha admès que no està segur que podrà decidir el moment de la retirada.

"M'agradaria poder-me retirar a Wimbledon, però no estic pas segur de poder-hi arribar. Potser ho he de deixar la setmana que ve."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut