L'entrenador de la selecció d'Ucraïna (Reuters)
Futbol

Andrí Xevtxenko reviu la tragèdia de Txernòbil

La llegenda ucraïnesa ha publicat un llibre en què revela moments íntims de les seves difícils vivències en relació amb l'explosió nuclear de Txernòbil i altres moments que el van marcar com a futbolista

Redacció Esport3Actualitzat

Andrí Xevtxenko acaba de publicar el seu nou llibre, titulat "La mia vita, il mio calcio", en què explica detalls de la seva vida personal i de la seva trajectòria.

L'ara entrenador de la selecció d'Ucraïna  va créixer a Kíev, a 200 quilòmetres de la central nuclear de Txernòbil, on es va produir l'accident nuclear el 1986:

"Jo tenia deu anys. Em vaig divertir com un boig jugant a futbol a tot arreu, em van portar a l'acadèmia del Dinamo de Kíev, però després va explotar el reactor 4 i se'ns van endur a tots. Encara sento angoixa, van arribar autobusos de l'URSS i van endur-se tots els nens d'entre 6 i 15 anys. Em vaig veure a 1.500 quilòmetres de casa i recordo viure-ho com si estigués en una pel·lícula ".

Xevtxenko va conviure en la nova vida de l'URSS amb molts dels seus amics de la infància de Kíev, però no tots van aconseguir tirar endavant:

"Al meu barri van començar a quedar-me cada vegada menys amics. Van morir tots, no per radiació, sinó per alcohol, drogues, problemes amb armes...".

Xevtxenko considera que aconseguir sortir de l'URSS i veure que existia un altre món completament diferent al que ell coneixia va ser la clau per poder convertir-se en futbolista professional.

En aquest terreny, l'episodi més dur va ser, sens dubte, la final de la Champions que va perdre amb el Milan davant el Liverpool, després de remuntar l'equip que llavors dirigia Rafa Benítez un 0-3 a la mitja part:

"Els primers mesos posteriors a la final em despertava cridant en plena nit."

 

Anar al contingut