Futbol

Andreu Fontàs tindrà fitxa del primer equip i Jeffren continuarà un any més al Barça

El jugador de Banyoles Andreu Fontàs ja és un membre més del primer equip de ple dret. El Barça li ha comunicat que a partir d'aquesta temporada vinent tindrà fitxa del primer equip i, a més, el seu contracte s'amplia fins al 30 de juny del 2013. L'aposta del club blaugrana pel jove jugador del planter es concreta amb l'augment de la seva clàusula de rescissió, que ara passarà a ser de 30 milions d'euros. D'altra banda el Barça i Jeffren han acordat que el jugador continuarà un any més, el que li resta de contracte, sota la disciplina de Guardiola.

Actualitzat
Andreu Fontàs va fitxar pel Barcelona la temporada 2007-08, procedent del Girona, per jugar al juvenil. La temporada següent va fer el salt a l'equip filial, en què es va consolidar en l'eix de la defensa. Un any més tard, va rebre el premi d'incorporar-se a la pretemporada d'estiu del primer equip del Barcelona, després que en la temporada anterior va anar convocat en un partit de Lliga, en què no va acabar jugant.

Finalment, el seu debut amb el Barça de Guardiola va arribar el 31 d'agost del 2009, al Camp Nou contra l'Sporting de Gijón (3-0), després de substituir Gerard Piqué. La temporada passada va jugar el primer partit complet amb el primer equip, en la golejada per 0-8 al camp de l'Almeria. Andreu Fontàs va deixar l'equip filial la temporada passada, quan es va saber el tumor hepàtic del francès Éric Abidal, i ha acabat jugant fins a vuit partits amb el primer equip.

Amb l'ascens de Fontàs, el Barcelona reforça l'eix defensiu, ara que el club català està més centrat a buscar en el mercat jugadors del centre del camp i davanters. A més, amb l'ascens del defensa gironí al primer equip, el Barça incrementa a dotze la nòmina de jugadors del planter: Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Bojan, Messi, Jeffren, Busquets, Pedro, Thiago i Fontàs.

Jeffren Suárez es queda

Tot i ser un dels noms que més sonaven com a moneda de canvi en el fitxatge d'Alexis Sánchez, Jeffren continuarà un any més al Barça. El Barça el volia incloure en l'operació amb l'Udinese per abaratir el cos del fitxatge d'Alexis, i també se'l va vincular amb el Granada i el València. Però aquest dilluns, en una reunió del seu pare amb el director esportiu Andoni Zubizarreta, el jugador ha decidit que es queda. Com a mínim, fins a esgotar el contracte, és a dir, un any més.

Precisament el futurible del Barça s'ha centrat en la Copa Amèrica i continua fidel a la seva idea inicial: vestir de blaugrana, tot i la pressió del seu club, l'Udinese, per acceptar altres ofertes. Però ni els diners del Manchester City i el Chelsea ni l'interès del Bayern o de l'Inter canvien la intenció del jugador per vestir la samarreta del Barça la temporada vinent.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut