Barça

Andrés Iniesta compleix 600 partits amb el Barça a Balaídos

El jugador de Fuentealbilla suma a Vigo 600 partits com a jugador blaugrana després del seu debut l'any 2002. Iniesta està més a prop de Xavi Hernández, l'únic blaugrana que el supera, amb 767 partits

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El capità del Barça, Andrés Iniesta, està d'aniversari. El blaugrana compleix aquest diumenge a Vigo ni més ni menys que 600 partits com a jugador del Barça. Amb aquests números el de Fuentealbilla és el segon jugador blaugrana amb més participació, darrere de Xavi Hernández, que en suma 767.

Des del seu debut, el 29 d'octubre de 2002, ja han passat 13 anys, gairebé 14. Louis van Gaal va ser l'encarregat de donar-li l'oportunitat de fer-lo debutar en el que s'ha convertit en l'equip de la seva vida. Iniesta va debutar a la Champions abans que a la Lliga, concretament contra el Bruges (0-1) a l'estadi Jan Breydel. Iniesta va ser titular amb 18 anys acabats de fer. Des del seu debut, Iniesta ha madurat notablement fins a convertir-se en el primer capità blaugrana i un jugador indispensable per al primer equip.

En va complir 100 sota el comandament de Frank Rijkaard al Camp Nou davant el Saragossa l'any 2006. La trobada es va saldar amb victòria per als blaugranes amb un gol de Leo Messi i un altre de Van Bommel. I va ser amb Pep Guardiola amb qui va arribar el seu moment. Una època daurada en què el Barça va aconseguir els sis títols, per primer cop a la història del futbol. Amb ell va complir els 300, amb el Racing, i els 400, amb el Llevant.

Amb el "Tata" no es va apuntar la seva millor època. Va complir els 500 en l'anada dels quarts de final de la Champions contra l'Atlètic de Madrid al Calderón, que el Barça va acabar perdent. Després d'aquesta pedra a la sabata, Andrés Iniesta va madurar i ja sense Xavi al camp, va començar a assumir galons fins a convertir-se en el jugador que ara és.

El de Fuentealbilla ha estat també el protagonista de nits inoblidables pels culers, la més sonada a Stamford Bridge, on va marcar l'històric gol que va donar el pas a la final de la Champions League de Roma al Barça de Guardiola.

Fins a la data Andrés Iniesta ha jugat 599 partits amb el Barça amb un resultat de 407 victòries (un 67,9%), 115 empats i només 77 derrotes. Iniesta, a més, ha fet 55 gols i s'ha embutxacat 29 títols, entre ells 4 Champions, 8 Lligues, 3 Mundials de Clubs i 3 Copes del Rei, entre d'altres. Uns números per emmarcar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut