Motor

Andrea Iannone rep una sanció de 18 mesos per dopatge

El pilot d'Aprilia, que recorrerà al TAS, va donar positiu el novembre passat
Xavier Guillén Actualitzat
Andrea Iannone, en una imatge d'arxiu
El pilot italià Andrea Iannone ha estat sancionat amb 18 mesos d'inhabilitació pel Tribunal Disciplinari de la FIM (Federació Internacional de Motociclisme). El motiu és haver donat positiu en un control antidopatge la temporada passada, per això Iannone no podrà tornar a competir fins al 16 de juny del 2021. Els representants del corredor d'Aprilia recorreran ara al TAS.

El màxim responsable de l'equip Aprilia a MotoGP, Massimo Rivola, ha qualificat la pena d'absurda perquè reconeix la innocència del pilot. La sentència diu que es va detectar el consum d'esteroides per part de Iannone, però que va ser com a conseqüència d'una contaminació alimentària. Aprilia fa costat al pilot en la seva reclamació al TAS.

Tots confien que es resolgui en favor de l'italià i pugui tornar a competir quan comenci la temporada. Iannone va donar positiu en un control a Malàisia, el 3 de novembre passat, i també en la contraanàlisi posterior. Inicialment s'havia demanat una suspensió de 4 anys, que ha quedat, de moment, en 18 mesos, a l'espera del que digui ara el TAS, màxim tribunal de l'esport.

Anar al contingut