Andrea Dovizioso en una imatge recent (Reuters)
Motor

Andrea Dovizioso anuncia la seva retirada definitiva de MotoGP

El pilot italià plegarà després del Gran Premi de San Marino, el mes de setembre

Actualitzat

Andrea Dovizioso ha anunciat la seva retirada de la graella de MotoGP. El pilot italià, de 36 anys, no esperarà al final de la temporada, sinó que plegarà un cop hagi disputat el Gran Premi de San Marino, al circuit de Misano, per poder tancar la carrera "a casa".

 

 

Dovizioso deixarà enrere una carrera plena d'èxits, amb un títol de campió del món de 125 (2004), a més de dos subcampionats de 250 (2006, 2007) i tres més a MotoGP (2017, 2018 i 2019), a l'ombra d'un aleshores imbatible Marc Márquez. A la màxima categoria des del 2008, sobretot amb Ducati, Dovizioso suma 15 victòries i més de 60 podis. Retirat provisionalment l'any 2020, a final del campionat passat Yamaha el va contractar per córrer al seu equip satèl·lit després de la marxa de Maverick Viñales a Aprilia, sense obtenir resultats destacables.

A Dovi li queden tres curses per tancar el seu periple a MotoGP. L'equip RNF Yamaha ja ha anunciat que el seu substitut serà un altre veterà, Cal Crutchlow, per a les 6 proves que quedaran abans de tancar la temporada.

Anar al contingut