André Greipel aixecant els braços a la meta (@giroditalia)
André Greipel aixecant els braços a la meta (@giroditalia)
Ciclisme

André Greipel exhibeix la seva potència en la cinquena etapa del Giro

L'sprinter alemany s'ha imposat a l'esprint, tot i la caiguda de l'últim revolt que l'ha deixat sense companys per preparar-li el terreny

Actualitzat

L'alemany André Greipel (Lotto Saudal) ha estat el vencedor de la cinquena etapa del Giro d'Itàlia amb un maratonià recorregut de 233 quilòmetres (el segon més llarg d'aquesta edició) entre Praia a Mare i Benevento. L'holandès Tom Dumoulin (Giant) ha mantingut el mallot de líder.

L'esprinter del Lotto, ha llançat el seu atac definitiu a la meta de Benevento des de lluny, i cap dels seus rivals ha pogut superar el seu ritme. En una etapa sense ports d'importància però amb un perfil trencacames una escapada inicial ha animat el dia. Els fugats, entre ells el basc Amets Txurruca (Orica), han arribat a tenir vuit minuts d'avantatge.

L'equip Etixx, que buscava el triomf pel seu velocista Marcel Kittel en el dia del seu vint-i-vuitè aniversari, els ha neutralitzat a 7 quilòmetres del final. Kittel va dur el mallot rosa de líder la quarta etapa després de guanyar a l'esprint el segon i tercer dia de cursa.

El Lotto s'ha posat a tirar, però una caiguda a l'últim revolt a deixat Greipel sense companys per llançar l'esprint. Això no ha aturat al "Goril·la", que ha exhibit tota la potència de les seves cames en la seva quarta victòria de la temporada, amb les dues que va sumar a la Volta a Mallorca i l'aconseguida a la Volta a Turquia.

Dijous es disputarà la primera etapa amb arribada en altura, de 157 quilòmetres, entre Ponte i el coll de Roccaraso, de segona categoria. Els favorits arriben amb poques diferències en la general entre ells. Vincenzo Nibali (Astana) és a 26 segons del líder, Tom Dumoulin, i Alejandro Valverde (Movistar), a 27.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut