Fórmula 1

Alonso passa en només tres mesos d'estar pràcticament descartat a ser el més ferm aspirant al títol

Fernando Alonso (Ferrari) ha passat en tres mesos d'estar pràcticament descartat en la lluita pel títol a ser el candidat més ferm a assolir, si s'escau per tercera vegada, el campionat del món de Fórmula 1, després de guanyar el Gran Premi de Corea del Sud i situar-se líder del certamen. Des del seu abandonament al Gran Premi de Bèlgica, Alonso ha sumat 90 punts dels 100 possibles. A Corea tot va jugar a favor del nou líder. El pilot espanyol va brillar al circuit de Yenogam, i ara arriba al Brasil amb onze punts de marge sobre el seu més immediat rival, Mark Webber, que li permet ser l'únic dels cinc pilots candidats amb possibilitats de proclamar-se campió a Interlagos.

Actualitzat
El camí encara és llarg; però, amb la victòria coreana, Fernando Alonso disposa d'un avantatge important en la classificació del mundial. És primer i té a 11 punts el seu principal enemic, Marc Webber, i a 21 el seu etern rival, Lewis Hamilton. Vettel és a 25 punts i Button, a 42.

La recuperació de Fernando Alonso en les últimes curses ha estat espectacular. Després del Gran Premi de Bèlgica, en què el seu marcador es va quedar en blanc perquè no va acabar la cursa, el pilot asturià ha recuperat 49 punts a Mark Webber, 72 a Hamilton, 35 a Vettel i 48 a Jenson Button.

Ara, Alonso pot ser campió del món i, a més a més, és l'únic dels cinc candidats que podria obtenir el títol en el pròxim gran premi a Interlagos. Això passaria si el pilot de Ferrari guanyés la cursa i Mark Webber no entrés entre els quatre primers.

Però Alonso no canta victòria. Sap que Webber i Vettel disposen dels cotxes més competitius, però també pensa en el que pot passar en un equip en què es viu una situació semblant a la de McLaren l'any 2007, quan feia equip amb Lewis Hamilton. El títol va ser per a un tercer, Kimi Räikkönen.

Ahir, els responsables de Red Bull van dir que, de moment, no demanaran a Vettel que ajudi Webber. Alonso sap que la història es pot repetir. Aquest cop, a favor seu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut