Fórmula 1

Alonso certifica el seu gran moment de forma en guanyar el GP del Japó

Ningú s'esperava aquest impressionant final de temporada de Fernando Alonso. El pilot asturià ha aconseguit el segon triomf consecuitu en imposar-se amb una autoritat incontestable al Gran Premi del Japó. Una sortida boja i un pilotatge impecable han estat les claus del triomf d'Alonso, que ha estat acompanyat al podi per Kubica i Räikkönen. Per la seva banda, els dos favorits a guanyar el Mundial han decebut. Massa ha sumat dos punts en acabar setè, mentre que Hamilton ha estat dotzè.

Actualitzat

Fernando Alonso ha estat el campió del Gran Premi del Japó de Fórmula 1 en una cursa que ha estat molt emocionant. L'asturià suma així la segona victòria consecutiva de la temporada. L'R28 continua millorant en aquesta recta final del mundial i Alonso puja, novament, a la primera plaça del podi, que aquest diumenge han completat Robert Kubica i Kimi Räikkönen. La cursa ha estat molt emocionant, ben bé des de la sortida. Lewis Hamilton, que sortia primer, s'ha passat de frenada. Amb aquesta acció no només ha quedat edarrerit ell, sinó que també ha barrat el pas als Ferrari de Räikkönen i Massa. Els comissaris han penalitzat el britànic.

Però no ha estat aquest l'únic incident. En la primera volta, hi ha hagut una topada de Massa a Hamilton. Virolla del McLaren del britànic, que novament l'ha fet endarrerir, i penalització per al brasiler. La cursa ha estat difícil per a dos dels pilots que es juguen el títol. Massa ha tingut encara una altra topada, aquesta vegada quan Bourdais sortia de la línia de boxs. Els comissaris han penalitzat l'acció del francès i això ha provocat que Massa, que havia creuat la línia de meta en vuitena posició, hagi estat finalment setè. Dia negre per a McLaren, ja que Hamilton ha acabat dotzè i Heikki Kovalainen, que sortia tercer a la cursa, ha hagut d'abandonar per problemes en el seu monoplaça.

Qui primer s'ha vist afavorit per aquest inici de cursa ha estat Robert Kubica. Però després del primer "pit stop", qui ha agafat el liderat ha estat Fernando Alonso que, igual que a Singapur, ha tret petroli de les múltiples errades dels altres pilots. Les modificacions de l'R28 novament han mostrat la seva eficàcia ja que Alonso ha aconseguit un ritme de cursa excel·lent i a cada volta ha fet més gran la diferència sobre els seus dos principals perseguidors, Kubica i Räikkönen, que han acabat segon i tercer, respectivament. 

Dia negre per a McLaren i dia perfecte per a Renault. A més del triomf d'Alonso, el seu company d'equip, Nelson Piquet, ha acabat en una meritòria quarta posició. Darrere del brasiler han entrat Jarno Trulli, Sebastien Bourdais (que ha estat finalment desè en ser penalitzat pels comissaris) i Sebastian Vettel.

Kubica entra en la lluita pel títol

Un dels grans beneficiats del Gran Premi del Japó ha estat el polonès Robert Kubica. La seva segona posició i els decepcionants i inesperats resultats de Lewis Hamiilton i Felipe Massa l'han fet entrar en la lluita pel títol. A falta de dues carreres per a l'acabament de la competició, Hamilton continua com a líder però amb només cinc punts d'avantatge sobre Massa i dotze sobre Kubica.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut