Fórmula 1

Alonso acusa Renault de preocupar-se únicament pel títol de constructors

Fernando Alonso no s'ha mossegat la llengua i, després del que va passar al Circuit de Xangai, ha acusat el seu equip de preocupar-se únicament pel títol de constructors. El pilot asturià veu fantasmes i creu que són a Renault. Ara, Michael Schumacher afrontarà els dos grans premis que queden com a líder, cosa que complica molt el títol al pilot asturià.

Actualitzat

Fernando Alonso haurà de buscar-se la vida en la dues curses que falten per a la conclusió del Campionat del Món, en què està empatat a punts amb l'alemany Michael Schumacher (Ferrari), que a la Xina va assolir la seva setena victòria de la temporada.

La tàctica de l'equip Renault a la Xina va quedar molt clara i les paraules de l'asturià en acabar la cursa també van ser molt clares. Quan li van preguntar si hi havia cares tristes al seu equip va respondre: "Alguns sí que la tenen, altres estan contents perquè avancem Ferrari en el campionat de Constructors, i així no m'enduc el número 1 a cap altre equip."

El seu company Giancarlo Fisichella, que no l'ha ajudat en res aquesta temporada, en lloc de servir de fre a Michael Schumacher en la fase decisiva de la cursa, quan Alonso tenia problemes amb els pneumàtics, es va situar sota l'aleró de l'espanyol arrossegant així a l'alemany.

Renault, tant si guanya el Mundial Alonso com si ho fa Michael Schumacher, no podrà lluir el número 1 al seu cotxe la pròxima temporada, que serà per a Mclaren o Ferrari, i només l'interessa guanyar el Mundial de Constructors, i si és possible, que el títol de pilots el guanyi l'alemany perquè el pilot no se l'endugui al seu nou equip. No obstant això, l'escuderia francesa pot cometre un error de càlcul, perquè el títol mundial de constructors està més en mans de Fernando Alonso que de Giancarlo Fisichella.

Michael Schumacher podrà comptar amb l'ajuda del seu fidel escuder Felipe Massa, i també amb l'ajuda externa del finlandès Kimi Raikkonen (Mclaren-Mercedes), que ocuparà el seu lloc la pròxima temporada a Ferrari i a qui, lògicament, li agradaria dur el número 1. L'única ajuda que podria rebre Fernando Alonso en les dues pròximes curses seria Pedro de la Rosa, que serà el seu company l'any que ve a Mclaren-Mercedes, però potser només o podrà fer la pròxima setmana al Japó.

Així doncs, Fernando Alonso no ho té gens fàcil per renovar el Mundial. En la segona meitat de la temporada no ha tingut gens de sort, la rosca d'Hongria quan anava al davant, la sanció i el trencament de motor a Itàlia, i fins i tot el mal temps li han jugat últimament males passades.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut