Felix s'ha classificat per a la semifinal de 400 m de Tòquio 2020 (Reuters)
Atletisme

Allyson Felix, llegenda olímpica i defensora de la maternitat

Guanya la medalla de bronze en els 400 m per convertir-se en l'atleta femenina més condecorada de la història olímpica. Però la seva llegenda va més enllà de les pistes d'atletisme

Montse Vendrell AhedoActualitzat

Allyson Felix tenia 18 anys en els seus primers Jocs, a Atenes 2004. En la seva primera cita olímpica es va penjar la plata en els 200 metres i des de llavors la seva carrera esportiva la va convertir en l'atleta més llorejada de la història dels mundials d'atletisme, amb 17 medalles en proves de velocitat. Avui amb la medalla de bronze en els 400 m s'ha convertit en l'atleta femenina amb més metalls olímpics amb 10.

Des d'aquell debut olímpic a Atenes ha plogut molt. Amb 35 anys, Felix ha arribat a Tòquio com a mare, després d'haver-se de plantar davant el seu patrocinador Nike, que li va voler reduir notablement els seus ingressos a causa de l'embaràs.

Gràcies a la seva lluita, al costat d'altres esportistes que havien passat per situacions similars, Felix va aconseguir que Nike canviés la seva política contractual amb les esportistes embarassades.

 

L'atleta californiana a la pista d'atletisme amb la seva filla (Kirby Lee/Reuters)

La seva filla Cammy ha estat la seva inspiració i l'ha portat a conquerir una medalla de bronze per a la història. Ha guanyat la medalla de bronze en els 400 m per convertir-se en l'atleta femenina més condecorada de la història olímpica.

 

 

"Demà, entro a l'Estadi Olímpic per competir en els meus 5ns Jocs Olímpics. Pot semblar un clixé, però arribar a aquesta línia de sortida és una victòria increïble per a mi. He experimentat els anys més difícils de la meva vida en aquest viatge i per la gràcia de Déu sóc aquí.

"Amb un cor ple de gratitud, estic prenent un espai per recordar tot el que es va necessitar per arribar aquí.

"Llavors, quan em vegis a la pista, espero que entenguis la meva lluita. Com atleta a la qual van dir que era massa gran, com a dona a qui li van dir que conegués el meu lloc, com a mare que no estava segura que viuria per criar la meva filla. Espero que ho vegis, es tracta de molt més del que diu el rellotge."

 

Allyson Felix, llegenda dins i fora de les pistes d'atletisme.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut