Allyson Felix, a la cursa on va reaparèixer aquest juliol (Reuters)
Atletisme

Allyson Felix fa canviar a Nike la seva política respecte a les atletes embarassades

L'atleta californiana es va enfrontar amb la multinacional perquè li va reduir els ingressos arran del seu embaràs i maternitat

Actualitzat

La sis vegades campiona olímpica Allyson Felix ha celebrat com un dels èxits més grans de la seva carrera el canvi de política de Nike respecte de les atletes en cas d'embaràs i maternitat. Un canvi que va impulsar ella, plantant la multinacional nord-americana. Els fets es van precipitar quan la firma li va comunicar que li reduïa els ingressos en un 70% arran del seu embaràs i el posterior naixement de la seva filla, adduint que part dels ingressos estaven relacionats directament amb el rendiment esportiu.

Felix va denunciar públicament la política de Nike al maig passat, amb un article al New York Times, on feia d'altaveu de les queixes anteriors d'altres atletes de menys renom. Fins i tot va posar fi a un patrocini de 7 anys per passar a ser patrocinada per Athleta, una marca de roba esportiva que no havia patrocinat mai cap esportista. La californiana, de 33 anys, va tornar a competir aquest juliol després de ser mare al novembre.

Nike va reaccionar en veure que perdia una de les seves estrelles i va decidir modificar la seva política. La mateixa Allyson Felix mostrava a les xarxes socials un missatge que li van enviar directius de la multinacional admetent que havien comès un error i comunicant que a partir d'ara adoptaran durant 18 mesos mesures de protecció per a les atletes que tinguin contractades i que hagin de ser mares. "Les nostres veus tenen poder", exclamava Felix, mentre agraïa el canvi de postura de Nike i animava altres empreses a fer el mateix.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut