Fórmula 1

Alguersuari acaba el GP d'Hongria en una meritòria quinzena posició i sense cometre cap errada

Jaume Alguersuari ha tingut un debut prometedor a la Fórmula 1. El pilot català, el debutant més jove de la història, ha acabat quinzè al Gran Premi d'Hongria i ha complert l'objectiu d'acabar la seva primera cursa en un Mundial. Alguersuari no ha comès cap errada en les 70 voltes i a més ha estat capaç d'acabar per davant del seu company d'equip, Sébastien Buemi. La victòria ha estat per a Lewis Hamilton, que s'ha retrobat amb el triomf deu curses després. Räikkönen i Webber han completat el podi mentre que Alonso, que sortia des de la "pole", no ha tingut sort i ha hagut d'abandonar.

Actualitzat
Dia històric per a l'automobilisme català al Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1. Jaume Alguersuari, amb només 19 anys, s'ha convertit en el pilot debutant més jove de la història en la categoria reina del motor de les quatre rodes. El barceloní, al volant d'un Toro Rosso, ha sortit des de la vintena i última posició de la graella i no ha tingut cap problema per superar el primer revolt del circuit d'Hungaroring. Per davant, Fernando Alonso, autor de la "pole position", ha mantingut la primera posició seguit per Webber i Hamilton, mentre que Vettel ha perdut terreny després de tocar-se amb Räikkönen.

Alonso, amb el cotxe més descarregat de la graella, ha començat a obrir forat al capdavant de la cursa però la mala sort ha assaltat l'asturià en el seu circuit talismà. Després de fer la seva primera aturada als "boxes", Alonso ha tornat a la pista i ha perdut el pneumàtic davanter dret, que no estava ben collat. Les opcions de victòria del pilot de Renault s'han ensorrat i poc després ha hagut d'abandonar per un problema amb la bomba de benzina del seu monoplaça quan només s'havien corregut 12 voltes.

Amb Alonso fora de combat, el seu antic company a McLaren, Lewis Hamilton, ha passat a liderar la prova seguit per Räikkönen i Webber. Després de molt de temps, un McLaren i un Ferrari han tornat a lluitar per la victòria en una cursa del Mundial, una imatge gairebé insòlita aquesta temporada. Qui s'ha acomiadat de tota opció al triomf ha estat Vettel, que s'ha vist obligat a abandonar per problemes mecànics al seu Red Bull.

Les últimes voltes han estat un passeig triomfal per a Lewis Hamilton, que s'ha retrobat amb la victòria després d'una temporada per oblidar de l'actual campió del món. Hamilton ha estat acompanyat al podi per Räikkönen i Webber, que d'aquesta manera se situa segon a la classificació del campionat.

En la seva primera cursa en un Mundial de Fórmula 1, Alguersuari ha acabat en una meritòria quinzena posició. El pilot català ha complert l'objectiu d'acabar la cursa, no ha comès cap errada en les 70 voltes i a més ha acabat per davant del seu company d'equip a Toro Rosso, Sébastien Buemi. Un debut històric i més que prometedor.

Familiars i amics es reuneixen al Circuit de Catalunya

Per seguir l'esperat debut de Jaume Alguersuari, familiars, amics i seguidors del pilot barceloní s'han aplegat al Circuit de Catalunya per seguir en directe el Gran Premi d'Hongria. Els nervis es notaven en algunes cares, però Alguersuari no ha defraudat i ha rodat de forma segura i constant, tancant amb bona nota la seva primera participació oficial a la Fórmula 1.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut