Pep Guardiola i Alfonso Pérez en un entrenament del Barça
Pep Guardiola i Alfonso Pérez en un entrenament del Barça
Futbol

Alfonso, exjugador del Barça: "Obligaria Guardiola i les de la selecció a fer un petó a la bandera"

L'exjugador del Barça i el Madrid Alfonso Pérez assegura que el futbol femení i el masculí no poden ser equiparables

Redacció Esport3Actualitzat

L'exfutbolista del Barça i del Reial Madrid Alfonso Pérez Muñoz ha estat notícia les últimes hores per una entrevista concedida al diari El Mundo en què afirma que el futbol femení i el masculí no poden ser equiparables i que la selecció espanyola "està per sobre de tot". Una reflexió en resposta a la reivindicació de les jugadores de la selecció espanyola després del cas Rubiales. I amb una comparació amb jugadors que no se sentien espanyols però que van jugar a la selecció, com Pep Guardiola, company de Pérez a la selecció.

Pérez, de 38 anys, jugador del Barça entre l'any 2000 i el 2002, admet en primer lloc tenir una opinió "bastant discrepant".

"Em sembla molt bé que les dones tinguin el seu espai i els seus drets, com els tenen des de fa bastants anys, però crec que no es pot equiparar de cap manera el futbol femení amb el masculí, perquè tot va en funció dels ingressos que generis i de la repercussió mediàtica. I aquí no hi ha comparació. A mi m'agradaria cobrar el que cobra Cristiano Ronaldo, però no soc tan bo."

Pérez assegura que "no es poden queixar del que és actualment el futbol femení". "Ha evolucionat, però han de tenir els peus a terra i saber que no es poden equiparar en cap sentit a un futbolista home", ha dit Pérez a El Mundo.

En ser repreguntat sobre el motiu de la renúncia -una qüestió de condicions i tracte al futbol femení, i no de diners-, Pérez es referma.

"A mi em sembla molt honest dir: "Jo no em sento espanyol, no vaig a la selecció". No ho comparteixo, però veig que és més honest que altres als que, per prestigi i diners, he vist vestir la samarreta d'Espanya sense sentir-se espanyols. Això és de falsos. El tema aquí és si vols o no anar-hi."

Una afirmació en referència a casos com el de Pep Guardiola, que compara amb el de les jugadores actuals de la selecció.

"En el seu cas (Guardiola), com en d'altres o el de les noies, jo obligaria a fer un petó a la bandera espanyola perquè sàpiguen que defensen amb honor i honestedat la samarreta del seu país. Això, el primer, i després ja protestes pel que vulguis. Em sembla bé que demanin el que considerin, però la selecció està per sobre de tot."

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut