Futbol

Alexia Putellas lidera les aspirants del Barça a guanyar la Pilota d'Or

Les jugadores del Chelsea, que també són cinc, aspiren a donar la sorpresa, ja que la gran favorita al títol és la migcampista de Mollet del Vallès

Josep CochActualitzat

Els focus de l'univers futbolístic apunten aquest dilluns a la nit al Teatre Chatelet de París. L'auditori parisenc coronarà el millor jugador i la millor jugadora del món a partir de les 8 del vespre en directe per Esport3. Acostumats a la constant presència del Barça a l'última dècada, la nòmina blaugrana està àmpliament representada pel primer equip femení. Sandra Paños, Irene Paredes, Jenni Hermoso, Alexia Putellas i Lieke Martens són cinc de les vint finalistes en categoria femenina després de l'històric triplet Copa-Liga-Champions conquerit el curs passat.

Alexia Putellas: és la gran candidata a guanyar aquesta tercera edició de la Pilota d'Or Femenina i lidera la llista de candidates blaugranes, en què també hi ha Sandra Paños, Jennifer Hermoso, Irene Paredes i Lieke Martens. La jugadora neerlandesa ja té a la seva vitrina premis com el The Best, que atorga la FIFA. Però la jugadora de Mollet del Vallès va ser escollida millor jugadora de la UEFA de la temporada passada. 

 

Les principals candidates a la Pilota d'Or

Pernille Harder: la davantera danesa és la líder del Chelsea, equip que la temporada passada només es va deixar escapar el títol de la Lliga de Campions, davant del Barça. És tot un referent del futbol femení i el traspàs més car de la història.

Sam Kerr: l'australiana del Chelsea, equip que, com el Barça, aporta cinc jugadores a la candidatura de la Pilota d'Or, és la golejadora de l'equip londinenc. Els sis gols que va marcar als jocs de Tòquio van ser determinants perquè la selecció australiana arribés fins a les semifinals, en què va perdre la medalla de bronze davant dels Estats Units.

Stina Blackstenius: la davantera del Häken de Göteborg va ser la gran referent ofensiva de la selecció sueca als Jocs de Tòquio, en què va marcar cinc gols en cinc partits. El que va aconseguir a la final davant del Canadà va ser insuficient perquè les nòrdiques guanyessin la medalla d'or.

Magdalena Eriksson: capitana i líder de la defensa del Chelsea. La sueca és garantia de seguretat, a més a més de ser cabdal en les jugades d'estratègia. Eriksson va ser una peça fonamental en la medalla de plata que va guanyar Suècia a Tòquio.

Jessie Fleming: només el Barça va privar la migcampista canadenca de guanyar-ho tot. Amb el Chelsea, ha dominat el Regne Unit; amb el Canadà, va sorprendre el món guanyant l'or olímpic en una agònica tanda de penals davant la selecció sueca.

L'última guanyadora de la Pilota d'Or, la nord-americana Megan Rapinoe, busca successora.

ARXIVAT A:
Pilota d'Or
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut