Alexia Putellas i Pau Gasol, dos esportistes que han destacat internacionalment en la seva especialitat
Esports

Alexia Putellas i Pau Gasol rebran la Creu de Sant Jordi

La flamant guanyadora de la Pilota d'Or i el jugador de bàsquet recentment retirat s'afegeixen a la llista d'esportistes premiats

Actualitzat

Tots dos han fet història en la seva especialitat, i com a tals, tots dos seran distingits amb la Creu de Sant Jordi del 2021. Alexia Putellas, capitana del Barça del triplet i primera catalana a guanyar una Pilota d'Or, i Pau Gasol, primer basquetbolista català en conquerir l'NBA i recentment retirat, seran els esportistes distingits en la pròxima edició dels guardons entregats per la Generalitat de Catalunya. 

Els dos esportistes catalans han aparegut en una relació de 20 personalitats i 10 entitats que rebran la distinció de part del govern de Catalunya. una de les entitats premiades és la Federació Catalana de Natació, que enguany fa 100 anys. 

Alexia Putellas, de 27 anys, és la capitana del Barça femení, que des de fa unes temporades domina amb autoritat la Lliga espanyola, i que la passada campanya va guanyar per primera vegada la Lliga de Campions com a part central d'un triplet de somni. Aquest fet li ha valgut guanyar la Pilota d'Or per davant de companyes d'equip com Jennifer Hermoso, que va acabar segona en la votació, o Lieke Martens, que va acabar quarta. 

Pau Gasol, de 41 anys, és el millor jugador de bàsquet català de tots els temps. Va destacar en el Barça abans d'emprendre una aventura a l'NBA que va durar 18 temporades i que el va portar a guanyar dos anells amb els Los Angeles Lakers, a més de ser escollit cinc vegades en el partit de les Estrelles. Amb la selecció espanyola, va jugar un paper fonamental en els dos ors mundials i les dues plates olímpiques conquerides, entre altres títols. La temporada passada va tornar al FC Barcelona i va contribuir a la conquesta de la Lliga ACB i a portar l'equip a la final de l'Eurolliga.        

 

 

 

 

   

Anar al contingut