futbol

Alèxia, en nom de les futbolistes: "Demanem tolerància zero amb qui hagi incitat un abús"

La blaugrana reconeix que continuar en la concentració ha estat un senyal de confiança en els canvis promesos per l'RFEF

Redacció Esport3Actualitzat

El conflicte les està desgastant, és el primer que han reconegut Alèxia Putellas i Irene Paredes quan han arribat a la sala de premsa de Göteborg. El seu discurs, però, ha sonat clar, contundent i cohesionat. La capitana ha estat la primera a parlar, repassant la cronologia d'una setmana dura que les ha portat a assolir uns acords amb l'RFEF.

"Només demanen tolerància zero amb qui hagi amagat, incitat o aplaudit un abús. Per fer-ho possible cal tenir nous protocols. Volem treure del mapa la discriminació sistemàtica que hem viscut, eliminar l'amenaça de sancions, unes disculpes de l'RFEF amb Jenni Hermoso, acords en comissió mixta i nous protocols efectius per protegir les persones davant dels casos d'abús."

"Mai hem demanat posar o treure cap tècnic"

Després del desafiament de Montse Tomé, Alèxia ha remarcat que la prioritat és "aturar la discriminació amb el femení". En aquest sentit, la seva lluita va més enllà de qualsevol nom, també del de la seleccionadora actual: "Mai hem demanat posar o treure cap tècnic." Alèxia ha assenyalat que "el sistema ha fallat", exemplificat en el cas de Jenni Hermoso:

"Ja hi ha una víctima, hi ha un procés judicial obert. El que va viure ella, la Jenni, no es pot tolerar. Només demanen tolerància zero amb qui hagi aplaudit un abús. Demanem a la federació que no es repeteixi. El futbol és un reflex de la societat."

Tant ella com Paredes reconeixen que encara no es veu "la llum al final del túnel", però confien que l'acord sigui "un abans i un després que farà que el futbol i l'esport femení millorin". No volien venir, ho van fer enfadades. Però les seves paraules han sonat esperançades.

Montse Tomé rectifica: "Vaig parlar amb algunes jugadores, no amb totes"

Montse Tomé ha repetit en diverses ocasions que tenia ganes de parlar de futbol. Però la seva convocatòria de dilluns va desencadenar uns dies en què s'han viscut, en paraules seves, "fets inacceptables" al si de l'RFEF. La seleccionadora, en la corda fluixa després de la destitució del secretari general Andreu Camps, ha justificat la llista incendiària per una barreja entre "error de comunicació" i "falta d'experiència".

"Havia de ser professional i treure una convocatòria. I vaig triar les millors. La intenció sempre va ser ajudar, escoltar-les i entendre-les. No sé si ha estat un error de comunicació, falta d'experiència... es pot deure al fet que no és una tasca esportiva. Això transcendeix el futbol i l'esport. Tot el que ha vingut després s'ha escapat del meu control."

Tomé confia que el Suècia-Espanya li retorni el control de la situació, però abans ha mirat d'eliminar l'ambigüitat a les seves anteriors paraules sobre Jenni Hermoso, exclosa de la llista:

"Vull protegir les jugadores, ajudar-les, estar amb elles, estar amb la Jenni, que és la que ho ha passat realment malament, i, en conseqüència, les seves companyes. He compartit amb ella moltes coses i empatitzo amb elles en tot. La meva intenció sempre va ser ajudar, ara són entrenadora i em sento jugadora, ho he estat molts anys. Però sobretot em sento persona."

També ha lamentat un altre "error", en aquest cas d'interpretació, en relació amb les presumptes trucades que va assegurar haver fet a les jugadores:

"Va ser un error d'interpretació. Sí que havia parlat amb algunes jugadores, però no amb totes. No diré ni amb quines ni de què vaig parlar. Forma part del secret professional, que no vull incomplir."

Montse Tomé en la seva arribada a Göteborg (EFE)

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut