Alexander Hleb, al costat de Joan Laporta i Pep Guardiola el dia de la seva presentació com a nou jugador del Barça (Reuters)
Futbol internacional

Alexander Hleb confessa que es va equivocar quan va deixar l'Arsenal per fitxar pel FC Barcelona

El veterà futbolista bielorús, de 35 anys, admet en una entrevista a l'agència Reuters que va cometre un error quan el 2008 va marxar de l'Arsenal d'Arsène Wenger per fitxar pel Barça de Pep Guardiola

Actualitzat

El futbolista bielorús Alexander Hleb ha reconegut aquest dijous que es "va equivocar" quan va decidir abandonar la disciplina de l'Arsenal en 2008 per fitxar pel FC Barcelona, on amb prou feines va tenir protagonisme. Hleb, de 35 anys, que està a les portes de guanyar un nou títol de lliga amb el BATE Boríssov del seu país natal, ha assegurat que la seva carrera mai va arribar a brillar tant com en el seu temps a la capital britànica.  

"Estava al meu millor nivell quan era a Londres, vivint alguns dels millors moments de la meva carrera", ha confessat Hleb en una entrevista a l'agència Reuters. "En la meva primera temporada vam arribar a la final de la Lliga de Campions i vam perdre. Però la recordo molt més que l'altra final en què vaig estar, quan vaig guanyar amb el Barcelona el 2009, en la qual no vaig jugar", ha afegit Hleb, que va no va arribar a guanyar cap títol durant les seves tres campanyes a l'Arsenal.

El bielorús, que es va convertir en peça clau en l'esquema d'Arsène Wenger en els 'Gunners' després de la seva arribada procedent de l'Stuttgart, va fitxar al juliol de 2008 pel Barça per 17 milions d'euros. No obstant això, després de només una temporada al club blaugrana, el jugador va marxar cedit primer a l'Stuttgart i més tard al Birmingham i al Wolfsburg.
 
"D'una banda, em penedeixo de no haver-me quedat a l'Arsenal. Wenger era com un pare i confiava en mi. M'entristeixo quan penso en això", ha reconegut. "Però per altra, el Barcelona era, i encara és, el club més gran. No vaig jugar tant, però, tot i així, vaig disposar de minuts", ha prosseguit.  

Hleb no ha culpat el seu entrenador al Barça, Pep Guardiola, per la seva falta de minuts al conjunt blaugrana i ha afirmat que ell "hauria d'haver estat més professional". "Em comportava com un adolescent. Guardiola era jove i havia arribat poc abans al club. No va trobar les paraules per parlar-me", ha subratllat. "Si Wenger hagués estat al seu lloc, se m'hauria acostat i hauria parlat amb mi. No culpo Guardiola; jo hauria d'haver estat més professional. Si no hagués estat per la decisió equivocada que vaig prendre, podria haver jugat a un club de primer nivell durant cinc anys més", ha apuntat.

Per últim, Hleb ha elogiat l'arrencada de temporada de l'entrenador català al Manchester City i va declarar que creu que "pot tenir a Manchester el mateix èxit que va tenir a Barcelona". "Crec que el City i l'Arsenal lluitaran pel títol de lliga. I crec que Guardiola pot tenir a Manchester el mateix èxit que va tenir a Barcelona", ha conclòs.

Anar al contingut