Àlex Rins celebrant el seu triomf a Texas (EFE)
Motor

Àlex Rins, l'altre xèrif de MotoGP

El pilot barceloní s'estrena a MotoGP i es converteix en el primer en imposar-se a les tres cilindrades en el Circuit de les Amèriques

Actualitzat

Els precedents apuntaven clarament a un nou triomf de Marc Márquez al Circuit de les Amèriques. El pilot d'Honda havia guanyat al traçat texà les sis curses de MotoGP que s'hi havien disputat. Més encara: Márquez arribava com a líder del Mundial, havia fet la pole position i havia deixat enrere els seus rivals ja des de l'inici, com en el Gran Premi de l'Argentina.

Però els guions a vegades tenen girs inesperats i això és el que va passar quan Márquez va relliscar en un gir i la moto se li va anar, forçant el seu abandó. Darrere ell la lluita es va desfermar, i el més llest va ser Àlex Rins, que va saber-se imposar a tot un veterà com Valentino Rossi.

Rins ja porta temps avisant i sembla entestat a a demostrar que la seva tercera temporada a MotoGP serà la bona. Després d'un final de la temporada passada a l'alça, en què va fer tres podis en les quatre últimes curses, enguany s'havia deixat veure entre els primers tant al Qatar (quart) com a l'Argentina (cinquè) abans d'estrenar-se a Texas.    

És el primer triomf de Suzuki des de que el 2016, Maverick Viñales, abans de marxar a Yamaha, va imposar-se en el Gran Premi de la Gran Bretanya.  

Rins, feliç d'haver aprofitat la seva oportunitat, no renuncia a res. Afirma que no se sent "inferior a ningú. Ho continuarem donant tot i posant-los la moto tal com ells ens la posen a nosaltres". El Mundial acaba de començar però es presenta més ajustat que mai. I Rins, ben feliç de situar-se entre els primers i de lluitar cara a cara amb els millors.    

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut