Un Márquez que pot estar al davant
Àlex Márquez, pilot Ducati (Foto Alejandro Ceresuela)
Motor

Àlex Márquez, sorpresa en els primers lliures de MotoGP

Àlex Márquez i Joan Mir han donat la campanada acabant en primera i segona posició respectivament en els primers lliures del Gran Premi de Portugal

Redacció Esport3Actualitzat

Tret de sortida a una nova temporada del Campionat de motociclisme a l'Autódromo Internacional do Algarve. La primera sessió de lliures de MotoGP l'ha liderat un Àlex Márquez que ha tingut un molt bon debut amb el Gresini Racing. Ha acabat com a millor Ducati i ha millorat el rècord de volta ràpida de Bagnaia de l'any 2021. Joan Mir ha donat la sorpresa situant l'Honda en segona posició. Luca Marini ha completat el podi millorant el seu temps en els últims instants.



Els primers entrenaments lliures de la categoria reina ha estat marcat per l'aigua. Les condicions de la pista han estat complicades, i el pilot oficial de Yamaha Franco Morbidelli ha protagonitzat la primera caiguda de la temporada a la categoria. L'italià anava a terra al revolt 8, amb una pista que relliscava molt.

 

Els pilots han començat a saltar a pista quan faltaven 20 minuts per acabar. Els germans Márquez han rodat junts i han estat gran part de l'entrenament en segona i tercera posició. En uns últims minuts frenètics, els deus primers han acabat amb menys de 8 dècimes de diferència. Maverick Viñales confirma les bones sensacions d'Aprilia acabant sisè, seguit d'un Jorge Martín que havia dominat la sessió en els minuts inicials. Fabio QuartararoPecco Bagnaia i Marc Márquez han completat els deu millor temps. Aleix Espargaró, que va ser intervingut de l'avantbraç fa dues setmanes, ha acabat onzè.

 

La pluja ha aparegut a Portimao

Les primeres gotes han començat a caure en l'entrenament de la categoria de Moto2 quan Jake Dixon dominava. L'anglès ha sigut el protagonista de la primera caiguda de la categoria intermèdia, quan ha anat a terra al revolt 11. Els pilots han pogut tornar a pista quan faltaven 4 minuts, però no s'han millorat els temps. Dixon ha mantingut la primera posició, seguit dels espanyols Pedro Acosta i Manuel González. Els catalans Jeremy Alcoba i Albert Arenas han acabat 11 i 17 respectivament. S'ha confirmat que Álex Escrig no podrà disputar aquest Gran Premi per les molèsties a la cama dreta que arrossega des de la caiguda als tests de pretemporada.

 

 

Izan Guevara, vigent campió de Moto3, no ha pogut debutar a la categoria i es perdrà l'inici de temporada perquè ha passat per quiròfan per solucionar la síndrome compartimental i la lesió al lligament triangular del canell dret que té des dels últims tests de pretemporada. L'ha substituït el català Jordi Torres.

Pel que fa a la categoria de Moto3, el brasiler Diogo Moreira, de només 18 anys i un dels favorits per lluitar pel títol, ha dominat la sessió seguit pels espanyols Dani Holgado i David Alonso. El català Xavier Artigas ha quedat cinquè i l'italià Ricardo Rossi ha protagonitzat la primera caiguda de la temporada en els últims instants de l'entrenament. Ana Carrasco, l'única dona present al Mundial, ha acabat en setzena posició.

ARXIVAT A:
Àlex Márquez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut