Àlex Márquez
Àlex Márquez celebra el triomf al podi (EFE)
Motor

Àlex Márquez s'estrena al cim del podi de Moto2 en el Gran Premi d'Espanya

El pilot cerverí s'ha imposat amb autoritat per acabar d'arrodonir un cap de setmana perfecte; Bagnaia i Oliveira l'han acompanyat al podi i Fenati ha caigut

Actualitzat

Àlex Márquez ha guanyat amb autoritat el seu primer gran premi de Moto2 en imposar-se en el d'Espanya aquest diumenge al circuit de Jerez. El pilot català només ha trobat un rival en Franco Morbidelli, el seu company a l'equip Estrella Galicia, però l'italià ha anat per terra en la volta nou, tot just quan havia aconseguit avançar-lo.

Morbidelli ja havia atacat en la sortida, però Márquez ha sabut tapar els primers intents. En la tercera volta ja havien agafat un segon i mig d'avantatge sobre el tercer classificat, Dominique Aegerter. Tots dos s'han anat alternat per aconseguir voltes ràpides fins que la distància ha pujat fins als tres segons. El ritme ha estat perfecte i sense errades fins a la caiguda de Fenati, que ha obert del tot el camí a Márquez i ha deixat la prova sense més història al capdavant. Ha estat un monòleg de vint voltes precises fins a l'arribada.

En el grup perseguidor han rodat Francesco Bagnaia, Mattia Pasini, Luca Marini, Aegerter, Miguel Oliveira i Marcel Schrotter. Desafortunadament, Xavi Vierge, que venia de fer uns entrenaments molt bons, s'ha vist privat d'entrar-hi a causa d'un accident. Simone Corsi ha relliscat i l'ha envestit, juntament amb Takaaki Nakagami. Tant el català com el japonès han aconseguit arribar als tallers i reprendre la cursa, però ja no han pogut lluitar pels primers llocs.

El segon lloc del podi se l'ha quedat Bagnaia, que també s'hi estrena en la categoria petita, i Oliveira ha estat tercer.

Àxel Pons ha acabat en els punts, 10è, i Ricard Cardús ha estat 14è. Més enrere, han arribat Èdgar Pons, 17è; Isaac Viñales, 18è. Vierge, finalment, s'ha retirat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut