Barça - Champions

Álex Grimaldo: "M'agrada que els joves del Barça s'integrin tan bé al primer equip"

El lateral valencià del Benfica, ex del Barça, ha reivindicat, en una entrevista a TV3, el treball de la Masia i el rendiment d'homes com Nico o Gavi en un equip "que voldrà tenir la pilota" dimecres a Da Luz. Grimaldo preveu un matx tan obert com el mateix grup

Jordi SunyerActualitzat

"No estic nerviós, però en tinc moltes ganes i noto les papallones a l'estómac". Álex Grimaldo s'enfronta dimecres, per primer cop, al club on va completar la formació futbolística i humana, des dels dotze anys fins als vint, al marge de les temporades que va passar al València. En pocs mesos, del maig al setembre del 2011, el de la Pobla de Vallbona va passar de jugar un Campionat de Catalunya cadet a debutar amb el Barça B... i a la Copa Catalunya, amb el primer equip, contra l'Espanyol. Encara no era juvenil i ja estava predestinat a fer-se amb el lateral esquerre del Camp Nou, però una greu lesió de creuats, en un partit de Segona Divisió contra l'Hèrcules, el 2013, el va trair. Amb tot, sempre recorda el Barça amb gratitud.

"El Barça és casa meva. Vaig créixer allà, hi vaig arribar pràcticament sol, amb dotze anys, i a la Masia vaig créixer com a jugador i com a persona. La Masia és casa meva i en tinc grans records, com quan, tenint catorze anys, dos o tres jugadors anàvem a les tardes a xutar a una porteria que hi havia al davant, a fer tocs a la pilota. Ho vaig practicar durant molts anys i m'ha donat bastants gols, al cap dels anys."

Grimaldo
Álex Grimaldo, en la seva etapa com a jugador del Barça B

I amb la marca de la Masia, Grimaldo és sensible al que passa al club. Li agradaria que el Barça es reconstruís a partir dels jugadors del planter.

"Els jugadors que pugen del planter mantenen una idea, a la Masia tothom juga igual, i per això els del filial poden pujar al primer equip i sembla que faci anys que ja hi són. M'agrada veure com els jugadors del planter, quan pugen, se senten tan integrats perquè juguen al mateix que els que ja hi són. La Masia té, almenys, els millors jugadors d'Espanya, i queda clar que quan tinguin l'oportunitat demostraran el que saben, i ja s'està veient amb jugadors com Ansu, Gavi o fins i tot Pedri."

En referència al recuperat i golejador Ansu Fati, Grimaldo és conscient que, possiblement, per a un lateral com ell, sigui un dels rivals més difícils de subjectar.

"Ansu és hàbil, és ràpid... té gol, a més a més... és un jugador molt complicat de defensar. Per vigilar-lo és important tenir ajudes, tenir un jugador al costat, i ser agressiu quan t'hi enfrontes en un un contra un."

Grimaldo, celebrant un gol del Benfica a la Champions contra l'AEK d'Atenes (EFE)

Davant de tot plegat, el lateral valencià té clar que dimecres no s'enfrontarà a un Barça conservador.

"Jo m'espero un Barça que voldrà tenir la pilota, que voldrà jugar al que ha jugat sempre perquè té jugadors per fer-ho. Encara té alguns dels millors jugadors del món. Han passat un període complicat amb la sortida del millor jugador del planeta, però s'estan adaptant bé i a poc a poc tornaran a assolir el nivell que tenien. Voldran jugar ofensivament, però es trobaran un equip que jugarà de tu a tu, perquè això acaba de començar. És clar que el Bayern és molt fort, i el Barça també, però el Benfica també ho és. En aquest grup, serà difícil treure punts per a tots els equips, fins i tot contra el Dinamo de Kíev."

Grimaldo supera Sauer, del Boavista, durant un partit recent de la Lliga portuguesa (Miguel A. Lopes / EFE)

En la segona temporada de Jorge Jesús de nou a la banqueta "encarnada", el Benfica ha firmat un inici de campionat immaculat: set partits, set victòries. Respecte al tercer lloc assolit la temporada passada, per Grimaldo, la principal variació és que les peces s'han soldat millor, rematades amb un Roman Iaremtxuk que ja ha firmat quatre gols.

"Ja fa més d'un any que estem amb el nou cos tècnic i es nota que l'equip s'entén molt millor, que ha agafat les idees de l'entrenador i que se sent a gust amb el sistema, encara que utilitzem diverses variants. Això es nota al camp i fa que els resultats ens vagin a favor. Tenim l'ambició d'arribar lluny a Europa, encara que tinguem un grup complicat, amb favorits per guanyar la competició. Iaremtxuk, que és un gran davanter, està donant-nos resultats des del primer mes, tot i que tot jugador necessita sempre un període d'adaptació. El seu inici és importantíssim perquè agafi encara més confiança i perquè aporti més gol a l'equip."

Amb 26 anys, encara té carrera al davant i un munt d'objectius. El primer, que Luis Enrique pensi en ell per a la selecció espanyola ("és un somni que tinc des que era petit i en el qual sempre he insistit, en totes les entrevistes"). Però, per ara, no veu motius per canviar d'aires ("jo estic molt content a Lisboa, i el Benfica està molt content amb mi"); la banda esquerra d'un dels històrics del futbol europeu és seva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut