Futbol

Alemanya supera Argentina en la tanda de penals i és la primera semifinalista

Alemanya es va convertir ahir en la primera semifinalista del Mundial. Els amfitrions es van desfer de l'Argentina a la tanda de penals després que al final del partit va arribar amb empat a un en el marcador. Ayala havia avançat els argentins en el minut 4 de la represa, però a deu minuts del final, Klose va fer l'empat definitiu. En la pròrroga, cap dels dos equips va ser capaç de desfer la igualada i els penals van haver de dictar sentència. El porter de l'Arsenal Jens Lehmann es va convertir en l'heroi alemany després d'aturar els llançaments d'Ayala i Cambiasso, i va donar al seu equip el pas a semifinals davant l'eufòria del públic local a l'estadi de Berlín.

Actualitzat

La primera part va tenir la tensió d'un partit estel·lar però poca lluentor. Argentina va tenir més la pilota i Alemanya, les ocasions, o més ben dit, l'ocasió: un cop de cap de Ballack en el minut 14 que va sortir desviat per poc.

Als 4 minuts de la represa, Argentina va donar el primer cop al partit. Riquelme va treure un córner i Ayala va batre Lehmann de forma inapel·lable. Era el primer llançament a porta dels sud-americans fins aleshores en tot el partit; més eficàcia, impossible. El central del València va guanyar amb claredat el salt a Klose. 

A partir d'aquí, continu atac dels alemanys en busca de l'empat, que es van estavellar un cop i un altre contra l'ordenada defensa argentina. Els homes de Jurgen Klismann van deixar forats al darrere i Maxi Rodríguez va estar a punt d'aprofitar-ho per fer el segon amb un xut que es va estavellar contra el lateral de la xarxa.

Però la insistència d'Alemanya va tenir premi en el minut 80. Centrada de Ballack, pentina Borowski i Klose supera de cap Leo Franco, que havia sortit per Abondazieri, lesionat. Amb aquest gol, Klose es destaca com a màxim anotador del Mundial amb cinc dianes.

La pròrroga no va aclarir gaire la situació i només Coloccini en una centrada xut va poder marcar. El travesser va salvar Lehmann, que s'havia confiat en excés. Però el porter alemany va ser l'heroi de la seva selecció en la tanda de penals i va aturar els llançaments d'Ayala i Cambiasso, donant el pas a les semifinals als amfitrions.

Anar al contingut