Mundial 2010

Alemanya perd contra Sèrbia (1-0) i es jugarà la classificació per als vuitens a la jornada final

La selecció alemanya, que en la seva estrena al Mundial no va tenir compassió d'Austràlia (4-0), ha seguit el camí d'altres favorites i ha caigut davant Sèrbia (1-0) en el seu segon partit. Milan Jovanovic ha estat l'autor de l'únic gol en aprofitar una pilota mal rebutjada des de la frontal, al minut 38, quan Alemanya s'acabava de quedar en inferioritat numèrica per expulsió de Klose. Els de Joachim Löw han tingut diverses ocasions per empatar, inclosos dos pals i un penal, xutat per Lukas Podolski i aturat pel porter serbi, Vladimir Stojkovic.

Després de resoldre amb golejada el seu compromís inaugural, Alemanya volia enllestir per la via ràpida la seva classificació per als vuitens de final del Mundial. Però les coses no sempre són tan senzilles. Tot i que els de Löw han portat la iniciativa davant Sèrbia en els primers minuts, la segona groga a Miroslav Klose ha canviat completament l'aire del partit.

Per acabar-ho d'adobar, tres minuts després de quedar-se amb deu jugadors, Alemanya ha encaixat el gol en contra. Krasic ha superat per la dreta Badstuber i ha centrat perquè Nikola Zigic, de cap, li donés el gol mastegat a Jovanovic.

Les adversitats han obligat Alemanya a mostrar les seves virtuts més tradicionals: a base de cor i d'empenta -i amb més aviat poc futbol- els teutons han aconseguit diverses accions de perill davant la porteria sèrbia. Entre elles, un xut de Khedira que s'ha estavellat al pal. A la segona part els alemanys ho han intentat amb més insistència però també amb més precipitació. Podolski ha errat dues ocasions consecutives per empatar abans de disposar de la millor opció: l'àrbitre navarrès Undiano Mallenco ha xiulat penal per una innecessària mà de Vidic a l'àrea balcànica. Però Podolski ha ratificat la seva mala punteria en la tarda d'avui i ha fet un xut ni fort ni ajustat que el porter serbi, Vladimir Stojkovic, ha aturat sense problemes.

El partit ha tingut força altermatives en els minuts finals, perquè a les pujades desesperades d'Alemanya, Sèrbia ha contestat amb contracops perillosos. En un d'ells, després d'una altra bona jugada de Krasic, Jovanovic ha enviat la pilota al pal. Al final, però, a l'equip de Radomir Antic no li ha calgut un segon gol per endur-se tres punts que li permeten somiar en la classificació.