Futbol

Alemanya-Argentina i Itàlia-Ucraïna, primers duels de quarts al Mundial

Després de dos dies de descans, avui torna la competició al Mundial de futbol d'Alemanya amb els dos primers enfrontaments corresponents als quarts de final. Sens dubte, el plat fort de la jornada serà l'Alemanya-Argentina, a partir de les cinc de la tarda a l'Estadi Olímpic de Berlín. Els amfitrions confien a mantenir la solvència exhibida fins ara per passar de ronda. L'altre partit de quarts de final de la jornada es jugarà a Hamburg i enfrontarà Itàlia amb Ucraïna.

Actualitzat

Alemanya juga amb avantatge. Disputa el Mundial a casa, amb el suport del seu públic i amb un joc en clara línia ascendent. Després dels dubtes en defensa que va despertar el seu debut davant Costa Rica, les contundents victòries contra Polònia, l'Equador i Suècia han disparat la moral dels jugadors dirigits per Jürgen Klinsmann. Al davant, l'Argentina dels Crespo, Saviola, Riquelme i, com no, Leo Messi, lluitarà per accedir a les semifinals davant el rival que mai ningú no desitja en un Mundial: l'equip amfitrió.

El xoc és tot un clàssic, ni més ni menys que la reedició de les finals dels anys 1986 i 1990. Fa vint anys, a Mèxic, un Diego Armando Maradona pletòric va donar el triomf als argentins. Quatre anys més tard, i en ple declivi de la seva carrera, el "Pelusa" no va poder ajudar el combinat sud-americà a endur-se el Mundial d'Itàlia. Un polèmic penal va portar a la glòria una Alemanya reunificada.

La vigília de l'enfrontament, l'astre argentí ha animat els jugadors de la seva selecció tot recordant-los la polèmica final del 1990. Maradona confia en el "poder mental" dels homes de Pekerman per "escriure una nova història en el futbol argentí".

Ucraïna vol donar la sorpresa

A partir de les nou del vespre, Hamburg acollirà el segon encreuament dels quarts de final del Mundial. Ucraïna, la selecció a la qual Espanya va golejar per 4-0, s'enfrontarà a Itàlia. Amb un joc gens convincent, el conjunt transalpí està acostumat a anar de menys a més en les fases finals de la Copa del Món i a vèncer sense oferir espectacle.

De la seva banda, la Ucraïna d'Andrei Xevxenko no té res a perdre i molt a guanyar. Després del trist debut davant d'Espanya, els triomfs davant de Tunísia i l'Aràbia Saudita i l'assequible encreuament de vuitens de final davant Suïssa, el conjunt ucraïnès es troba a només un pas de fer història en la seva primera participació en un Mundial.

Demà serà el torn dels dos partits de quarts de final restants: Brasil-França i Anglaterra-Portugal.

Anar al contingut