Alejandro Valverde a la contrarellotge final
Alejandro Valverde a la contrarellotge final
Ciclisme

Alejandro Valverde guanya la Volta al País Basc amb una bona contrarellotge final

El ciclista del Movistar està protagonitzant un increïble començament de temporada

Actualitzat

Alejandro Valverde (Movistar) ha obtingut el triomf final a la Volta al País Basc gràcies a la seva bona actuació a la contrarellotge de l'última etapa, de 27 quilòmetres, amb sortida i arribada d'Eibar. El murcià suma 9 victòries d'etapa i 3 Voltes (Andalusia, Catalunya i País Basc) en aquest inici de temporada.

Valverde defensava el liderataconseguit en el seu triomf de l'etapa anterior a l'ascensió al Santuari d'Arrate, amb el mateix temps que Romain Bardet (Ag2r), Rigoberto Urán (Cannondale), Michael Woods (Cannondale) i Louis Meintjes (Team Emirates), i amb tres segons d'avantatge sobre Alberto Contador (Trek-Segafredo).

El ciclista del Movistar, que venia de guanyar la Volta a Catalunya, ha acabat segon la contrarellotge a 9 segons de l'eslovè Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), i ha superat la pressió que li ha posat Contador, autor del millor temps del dia durant molts quilòmetres.

A la classificació final, Alejandro Valverde ha superat en 17 segons Contador, quart de l'etapa darrere del tercer de la general final, Jon Izagirre (Bahraon). El basc ha acabat aquesta volta a 21 segons de Valverde. El sabadellenc David de la Cruz (Etixx-Quickstep), cinquè de la contrarellotge, ha tancat la seva participació a la Volta al País basc quart de la classificació, a 44 segons del guanyador.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut