Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE)
Jocs Olímpics

Alejandro Blanco (COE): "Si no som capaços d'arribar a un acord, no anem enlloc"

El president del Comitè Olímpic Espanyol reconeix que s'han produït avenços entre totes les parts i apura les opcions per arribar a un acord que permeti presentar una candidatura conjunta

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest divendres, dia 20, estava previst que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) presentés la candidatura pirinenca pels Jocs Olímpics d'hivern del 2030. Una exposició que no s'ha produït per la manca d'acord amb el govern d'Aragó, que al mes d'abril es va desmarcar del pacte a què havia arribat la comissió tècnica, sobre la distribució de proves i seus. Aquella oposició va fer perillar els Jocs, però tot i les dificultats evidents, les parts encara busquen una solució a les divergències. En declaracions a RAC1, el president del COE, Alejandro Blanco, ha anunciat que hi ha hagut progressos.

"Aquesta setmana s'ha avançat i seguirem avançant. Ningú pot tenir tot el que vol, això és impossible. La distribució que va fer la comissió tècnica era perfecta. Però si per arribar a un acord, ara, cal modificar algunes coses, ho farem. Ho estic intentant coordinar.

Les tensions de les últimes setmanes han fet que des dels governs de Catalunya i Aragó hagin valorat la possibilitat de presentar candidatures separades, una opció que el COE ni permet ni es planteja tirar endavant.

"No hem parlat de candidatures úniques. Hem parlat d'una única gran candidatura, que ajuda la regeneració del territori. No podem trencar el projecte conjunt que tenim. Si no som capaços de fer-ho no anem enlloc. Totes les parts han de ser flexibles, encara que no obtinguin tot el que pretenen. No podem ser els nostres propis rivals."

La reculada que va fer el govern aragonès de Javier Lambán no va agradar gens a Blanco, que no ha dubtat a disparar amb bala contra els causants de la situació actual.

"El repartiment que hi ha actualment, el va fer una comissió tècnica amb representants de totes les parts i la proposta del repartiment de la neu la van fer els tècnics d'Aragó. Cal que se sàpiga la veritat. No podem arribar a un acord i després dir que ja no val. Així no es fan les coses."

El pròxim 1 de juny, el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, anirà a Madrid per participar en uns actes d'homenatge a Alejandro Blanco, unes jornades en què els dos dirigents aprofitaran per parlar de la candidatura del Pirineu per al 2030.

S'espera que abans que el líder del COI abandoni Espanya s'hagi tancat un nou acord tècnic. Els governs d'Espanya, Catalunya i Aragó, a més del COE, treballen contra rellotge per intentar tornar a entrar en la cursa olímpica, 30 anys després dels Jocs de Barcelona'92.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut